Scandalul diplomelor false. Nemerenco acționează în judecată trei deputați socialiști pentru „lezarea demnității și reputației profesionale”

Consiliera președintei, Maia Sandu, în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, anunță că a inițiat procedurile juridice de acționare în judecată, pentru apărarea demnității și reputației profesionale, contra celor implicați direct în această campanie - deputații socialiști Vladimir Odnostalco, Alla Darovannaia, Nichita Țurcanu.

Foto: UNIMEDIA

„Înțeleg frica socialiștilor și nevoia lor de a denigra oamenii de care se tem. Aceasta nu mă va opri să lupt cu schemele din sistemul de sănătate și să muncesc pentru un sistem medical mai bun, pe care îl merită cetățenii noștri”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că șase lucrători medicali, despre care deputații socialiști Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au spus că au primit diplome de master false, pe lângă consiliera președintei R. Moldova pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, au venit cu o scrisoare publică prin carele solicită acestora să-și ceară scuze public pentru atac direct asupra imaginii, onoarei și demnității, în caz contrar aceștia își rezervă dreptul de a acționa în instanță pentru apărarea onoarei și demnității lor personale și profesionale. Scrisoarea este semnată de Oleg Lozan, Mihai Ciocanu, Valeriu Sava, Svetlana Stefăneț, Pavel Ursu și Viorel Soltan și făcută publică de directorul la Școala de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan.

La data de 3 februarie, un grup de tineri au organizat un flashmob în fața Președinției, cu genericul „Oamenii buni nu falsifică diplomele”. Este vorba de circa 10 tineri, studenți, zic ei, care cer demisia consilierei Ala Nemerenco, pe motiv că diploma de master ar fi eliberată ilegal.

Consiliera președintei pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu anumite precizări referitoare la studiile și diplomele pe care le deține, după ce a fost acuzată de PSRM că ar deține ilegal diploma de masterat și după ce socialiștii au solicitat demisia acesteia din funcție. Aceasta a afirmat că studiile în medicină și sănătate se fac un pic altfel decât la celelalte specialități.


Pub