CNESP a decis relaxarea măsurilor pentru HoReCa: Localurile vor putea face livrări, pe timp de noapte

Localurile rămân la regimul obișnuit de lucru, în intervalul 07:00 - 22:00, însă li se permite livrarea după 22:00. Decizia a fost luată de Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP).

Foto: UNIMEDIA

De asemenea, instituțiile teatral-concertistice și casele de cultură își vor redeschide ușile pentru spectatori, însă vor trebui să activeze la o capacitate de 50% din numărul de locuri și cu prezența maximă de 250 de persoane pentru a putea gestiona eficient fluxurile de vizitatori și asigura respectarea măsurilor sanitar-epidemiologice.

Și activitatea cinematografelor va fi restricționată în continuare, întrucât cele mai multe cinematografe sunt în Chișinău, Bălți și alte municipii, în care numărul de infecții noi este în creștere, explică autoritățile.

În urma analizei evoluției situației epidemiologice, CNESP a constatat că situaţia epidemiologică este nefavorabilă. În ultimele cinci săptămâni, în medie, au fost înregistrate circa 3.000 de cazuri pe săptămână.

La data de 4 februarie 2021, în supraveghere medicală se aflau 15.428 de persoane, dintre care 2.472 sunt internate în spital.


Pub