Trenurile se reîntorc în gările Moldovei. CFM nu va mai suspenda cursele interne din 12 februarie

Circulația trenurilor pe rutele suburbane și locale nu va mai fi suspendată din data de 12 februarie 2021.

Foto: UNIMEDIA

„Cunoașteți deja că situația la această întreprindere de stat este mai mult decât îngrijorătoare, iar suspiciunile noarte rezonabile se referă la o eventuală intenție de a falimenta întreprinderea, astfel încât ulterior să fie preluată la bani puțini de persoane interesate. Cu referire la suspendarea rutelor enunțate, menționăm că este vorba de una din prevederile din planul de ațiuni pe termen scurt, prezentat de conducerea actuală a ÎS Căile Ferate în vederea redresării situației grave, inclusiv a restanțelor salariale.

Planul respectiv a fost prezentat la audierile în cadrul ședinței Comisiei parlamentare economie buget și finanțe. Deputații Platformei DA Stela Macari și Alexandr Slusari au insistat pe excluderea acestei prevederi din planul de acțiuni, menționând că o asemenea acțiune ar pereclita grav bunul mers al lucrurilor, iar impactul social nici măcar nu a fost estimat”, se arată într-un comunicat emis de Platforma DA.

Reprezentanții căii ferate la ședința comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, au anunțat zilele acestea că începând cu 12 februarie curent „Calea Ferată a Moldovei” va suspenda circulația trenurilor locale și suburbane de pasageri în scopul depășirii crizei, dar și pentru reanimarea intreprinderii.


Pub