APL Chișinău împărtășește bunele practici și managementul COVID-19 la nivel de municipalități

   2684

Primăria municipiului Chișinău a participat printr-un reprezentant în cadrul Conferinței internaționale „Împărtășirea bunelor practici și managementul COVID-19 la nivel de municipalități", eveniment organizat în cadrul platformei de schimb internațional „Connective Cities", proiect realizat de Asociația Germană a Orașelor, cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și organizația „Engagement Global".

Proiectul este coordonat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ). 

Boris Gîlca, șef adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, doctor în științe medicale, a prezentat în cadrul Conferinței experiența și provocările pandemice în municipiul Chișinău, precum și modelele de guvernare urbană implementate în domeniul sănătății.

Modelele de intervenție pe domeniul Sănătate din municipiul Chișinău au fost calificate drept exemple interesante de proiecte și politici municipale de răspuns eficient la infecția COVID-19, la nivel global.

Bunele practici selectate vor fi partajate în cadrul rețelei internaționale „Connective Cities" (www.connective-cities.net), care întrunește 509 orașe și peste 3000 de experți în domeniu, în intenția de a disemina cunoștințele locale la nivel internațional.