12:20:32 18.04.2024
Stiri

Marea Britanie anunță noi reguli la intrarea în țară. Carantină la hotel pentru cei sosiţi din 33 de state

Actualitate 05.02.2021 14:27 Vizualizări1483 Autor: Ziarul National
Marea Britanie anunță noi reguli la intrarea în țară. Carantină la hotel pentru cei sosiţi din 33 de state Profimedia Images


Marea Britanie anunță reguli noi începând cu 15 februarie. Persoanele care sosesc din 33 de țări incluse pe o listă roșie sunt obligate să stea în carantină la hotel, timp de 10 zile. Noua măsură îi vizează în primul rând pe cetăţenii britanici ce revin în Regatul Unit.

Pe lista roşie cu risc ridicat se află și Portugalia, Africa de Sud, precum și toate statele din America de Sud şi Emiratele Arabe Unite. (Angola, Argentina, Bolivia, Botswana, Brazil, Burundi, Cape Verde,Chile,Colombia, Democratic Republic of the Congo, Ecuador, Eswatini French Guiana, Guyana, Lesotho, Malawi, Mauritius, Mozambique, Namibia, Panama, Paraguay, Peru, Portugal (including Madeira and the Azores), Rwanda, Seychelles, South Africa, Suriname, Tanzania, United Arab Emirates (UAE), Uruguay, Venezuela, Zambia, Zimbabwe).

Conform Agerpres, acestă măsură se adresează în mare parte cetăţenilor britanici ce revin în Regatul Unit. Intrările dinspre ţările respective erau deja interzise pentru persoanele care nu au reşedinţa în Regatul Unit.

Măsura este menită să limiteze răspândirea noilor variante ale coronavirusului, precum cele din Brazilia şi Africa de Sud, a explicat vineri Ministerul Sănătăţii într-o declaraţie. "În faţa noilor variante ale coronavirusului, este important că guvernul continuă să ia măsurile necesare pentru a proteja oameni şi a salva vieţi'', indică declaraţia citată.

Potrivit BBC, în primele ore după confirmarea noilor reguli de carantină legată de COVID-19 guvernul de la Londra a rezervat mii de camere de hotel. Autorităţile se aşteaptă ca în fiecare zi să revină în Regatul Unit, în medie, 1.000 de persoane din locuri unde sunt răspândite noile variante ale coronavirusului.

Este de aşteptat să fie rezervate hoteluri pentru carantină în apropierea aeroporturilor Heathrow, Gatwick, London City, Birmingham, Bristol, Manchester, Edinburgh, Glasgow şi Aberdeen.

Măsura adoptată de guvernul britanic a fost criticată de opoziţia laburistă, care consideră că guvernul a acţionat cu întârziere.

''Suntem într-o cursă contracronometru pentru a ne proteja frontiere împotriva noilor tulpini ale coronavirusului. Totuşi, carantina la hotel va intra în vigoare la peste 50 de zile după descoperirea tulpinii sud-africane'', a susţinut laburistul Nick Thomas-Symonds.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md