12:49:25 19.04.2024
Stiri

A crezut că nu vede bine! Ce a găsit un bătrânel pe malul unui râu? A chemat Poliția imediat

Actualitate 05.02.2021 17:19 Vizualizări1802 Autor: Ziarul National
A crezut că nu vede bine! Ce a găsit un bătrânel pe malul unui râu? A chemat Poliția imediat


Zeci de grenade au fost descoperite pe malul unui râu! Acestea provin cel mai probabil din Primul Război Mondial și sunt și acum intacte, dar și foarte periculoase.

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a intervenit, miercuri seara, pentru ridicarea şi depozitarea în condiţii de siguranţă a unui număr de 49 de grenade ofensive, provenite cel mai probabil din Primul Război Mondial, care au fost descoperite pe malul unui râu, la Vlăhiţa.

Zeci de grenade au fost descoperite pe malul unui râu! Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat că elementele de muniţie au fost descoperite întâmplător de o persoană, care a sunat la numărul de urgenţă 112, informează Agerpres.



„Elementele de muniţie rămase neexplodate au fost descoperite accidental de către o persoană care a dat dovadă de foarte multă responsabilitate şi care, realizând pericolul la care se expune, a anunţat imediat la numărul unic de urgenţă 112. Grenadele prezentau un real pericol, având în vedere faptul că erau intacte, provenind, cel mai probabil, din Primul Război Mondial”, a precizat sursa citată.

Zeci de grenade au fost descoperite pe malul unui râu! Muniţia a fost ridicată şi transportată, în condiţii de siguranţă, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii ulterioare.

O echipă de arheologi din Egipt şi Republica Dominicană a descoperit, în apropiere de Alexandria, morminte vechi de acum 2.000 de ani. Aceste morminte conţineau mai multe mumii în stare proastă de conservare, dar cu “amulete învelite în frunze de aur în formă de limbă”. Acestea erau puse în gura defunctului, potrivit unei practici observate în altă parte, cu scopul de a se asigura că poate vorbi în lumea de dincolo, a precizat ministerul.

Specialiştii au descoperit 16 morminte săpate în stâncă (…) în templul Taposiris Magna, la vest de Alexandria”, în nordul Egiptului, a explicat Ministerul Antichităţilor într-un comunicat, precizând că tehnica folosită era răspândită în epoca greacă şi romană.

De altfel, misiunea a scos la iveală o mască funerară feminină, o diademă în aur, opt măşti din marmură care prezintă detalii sculptate, potrivit lui Khaled Abou al-Hamd, directorul departamentului de Antichităţi din Alexandria, citat în comunicat. Misiunea a excavat de câţiva ani la vest de Alexandria, în încercarea de a găsi mormântul legendarei regine Cleopatra. Cu toate acestea, persistă îndoieli în cercurile arheologice cu privire la probabilitatea de a găsi acest mormânt în acest loc, din lipsă de “dovezi” până în prezent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md