În centrul orașului Chișinău s-a deschis un pub pe lângă berăria artizanală Lake House Brewery

lake-house9

La Chișinău, pe bd. Ștefan cel Mare, 182, a fost deschis un mare pub de bere și berăria Lake House Brewery. Fondatorul și autorul ideii, Igor Croitor, a povestit pentru Locals despre principalul produs al pubului – berea artizanală Lake House.

„Călătorind prin lume, toate traseele noastre au trecut prin berării și locuri de vânzare a berii. Așa ne-a venit ideea să facem noi înșine bere. Acum șase ani am adus o cuvă Braumeister de 50 de litri, am cumpărat malț din Germania, hamei – din America, și am început să experimentăm la noi acasă, având și o vedere spre lac. În 2016 am decis să participăm la evenimentul Berea Moldovei, unde, ca rezultat, am devenit în mod neașteptat câștigători la categoria „Stout-uri”. Succesul ne-a oferit încredere și am decis că mica noastră berărie ar trebui să aibă un nume. Întrucât, atunci când producem berea, de la geam putem vedea lacul, am decis să o numim Lake House – berăria „casa de lângă lac”. 

„De șase ani mergem spre acest eveniment semnificativ pentru noi. În tot acest timp am crescut de la niște producători de bere casnici până la o adevărată berărie artizanală cu numele Lake House. Călătoriile către legendarul BrauBeviale, alegerea producătorului și a echipamentului și – cel mai important – dragostea noastră pentru bere și experimentele permanente au condus la ceea ce puteți gusta la Lake House.” 

Tradiționalul Hell german, deliciosul Amber Ale, aromatul Bock, IPA-ul indian proaspăt, bere artizanală cu fum, colaborări cu drepturi de autor și chiar un tripel ale belgian – acestea sunt doar o parte din experimentele pe care fondatorii berăriei le vor continua. Rezultatul muncii este o bere specială făcută cu drag și cu atenție la detalii – un adevărat produs meșteșugăresc creat conform rețetelor neindustriale. 

Utilajul pentru producerea berii este instalat chiar pe teritoriul pubului. În ceea ce privește dimensiunile sale, locul de producție al berăriei Lake House este unul dintre cele mai mari printre berăriile artizanale din Moldova.

În meniul berăriei există la moment șase tipuri de bere, iar alte două vor fi adăugate în două săptămâni. 

Lake House Ale – ale belgian ușor, Ale bavarez, Blanche cu coriandru și coajă de portocală, Stout care se potrivește, de exemplu, cu desert Brownie, bere roșie, Pale Ale american, Weizenbock german brun nefiltrat și IPA. Ne propunem să avem o linie de patru beri permanente, iar încă patru vor fi schimbate în mod regulat.” 

Meniul include o selecție largă de gustări la bere și feluri de mâncare pe care le puteți comanda la prânz sau cină. Printre acestea, de exemplu, Fish and Chips, nachos, aripioarele picante și sandvișurile sunt excelente la bere, în timp ce supele, burgerii, legumele, macroul în josper, ciolanul de porc și antricotul vă pot potoli foamea în timpul zilei de lucru.

Lake House Brewery
Program de lucru: de la 10.00 la 02.00
Facebook.com/LakeHouseBrewery

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente