Cele mai căutate mărci auto pe Google în 2020. Toyota a depăşit BMW, dar ce preferă vădit moldovenii

În 2020, numele Toyota era pe primul loc în rândul mărcilor auto care au fost cele mai căutate prin intermediul motorului Google.

Agenția analitică Compare the Market a ajuns la această concluzie după ce a comparat datele Google Trends conform celor mai populare mărci de maşini din 158 de țări. În 2019 lider fusese BMW.

Locuitorii din 55 de țări ale lumii au introdus cel mai adesea Toyota în caseta de căutare a Google. BMW a fost lider în 34 de țări, Mercedes-Benz în 15, inclusiv în Republica Moldova. KIA (7 țări), Ford (6), Volvo (5), Audi (5), Honda (4) și Nissan (4) urmează în popularitate.

Surprinzător sau nu, însă aproape tot spaţiul ex-sovietic, ţări din Asia şi Australia, o bună parte din Africa şi câteva state din America de Sud, a fost cucerite de Toyota în acest sens.

Există şi alte momente curioase în datele statistice prelucrate. De exemplu, locuitorii Ucrainei au căutat cel mai adesea AvtoVAZ, compania rusă remarcându-se doar peste Nistru!

Popularitatea Daewoo în Uzbekistan este firească, dar la momentul de faţă pare a fi un fel de salut din trecut, deoarece marca în sine a fost desfiinţată cu mult timp în urmă (GM a abandonat-o în 2011).

Dar ceea ce este cel mai uimitor este conducerea mărcii Alfa Romeo în căutările… chinezilor! Da, acest brand italian este prezent în China, dar cu siguranță nu este atât de popular acolo. O explicaţie a fenomenului ar fi că utilizatorii locali l-au căutat prin intermediul VPN-ului deoarece Google este parţial blocat deja de câţiva ani.

Numărul total de căutări de mărci auto pe Google în 2020 a fost de 88 de milioane de ori!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/