Apple ar fi atras în echipa sa unul dintre inginerii cheie Porsche şi a întregului grup VW

Gigantul tehnologic american Apple l-a angajat pe Manfred Harrer, un inginer ân vârstă de 48 de ani, care de ani buni a fost angajat Porsche şi şef al departamentului pentru dezvoltarea şasiurilor.

În noul post de muncă va fi responsabil pentru proiectarea primei mașini electrice marca Apple, proiectul căreia poartă numele de cod Titan, scrie Business Insider cu referire la sursele proprii de informaţii, deşi nici Harrer, nici Apple şi nici Porsche nu au dorit să comenteze cumva asta.

Potrivit publicaţiei, la sfârșitul anului 2020 Harrer, care are un doctorat în inginerie, a părăsit Porsche fără să-şi motiveze cumva decizia. Acest lucru este cu atât mai surprinzător cu cât directorul Porsche Oliver Blume i-a oferit recent o altă promovare – responsabilitatea pentru proiectarea întregii familii de modele Cayenne!

De notat că Harrer are reputația unuia dintre cei mai buni ingineri din grupul Volkswagen. După ce şi-a absolvit universitatea aleasă şi-a început cariera la Audi și ulterior a trecut la BMW. În mai 2007 a ajuns la Zuffenhausen, Germania, unde a preluat în cele din urmă departamentul principal de dezvoltare a şasiurilor, în 2016.

“Vânătoarea americană de minţi lucide este uimitoare”, a declarat un fost manager de top al VW, vorbind sub condiția anonimatului, deoarece nu sunt autorizați să vorbească cu presa.

“Domnul Harrer a fost o bijuterie ascunsă. E un tip foarte discret care nu caută laude. El este măsura tuturor lucrurilor din domeniul său.”


În contextul celor spuse, iată şi câteva noi informaţii despre prima maşină Apple. Redacţia 9to5mac.com, cu referire la celebrul analist Ming-Chi Kuo, a împărtășit noi detalii despre electromobil, inclusiv specificații posibile.

Analistul este încrezut că Apple va fi capabil să încheie un acord cu grupul Hyundai, în ciuda obiecțiilor unora dintre directorii săi. În plus, Apple ar intenţiona să lanseze mașina pe baza platformei E-GMP prezentate la sfârșitul anului trecut.

Apple Car-ul va putea face 0-100 de km/h în mai puţin de 3.5 secunde şi să ruleze cu o viteză maximă limitată la 260 de km/h. Cu un singur plin de energie în baterie va putea înregistra o autonomie de peste 500 de km, iar prin intermediul tehnologiei de încărcare rapidă până la 80% se va încărca în 18 minute, în timp ce doar cinci minute de stat în priză va fi suficient pentru a parcurge alţi 100 de km.

Kuo crede că Apple Car nu va fi lansat mai devreme de 2025, sub rezerva unui program strict de dezvoltare. Dacă Apple va întâmpina probleme sau va dori să folosească mai multe piese proprii, data lansării s-ar putea schimba.

Vezi şi:

https://autoblog.md/surse-kia-ar-urma-sa-se-ocupe-de-prima-masina-apple-si-un-contract-ar-putea-fi-semnat-peste-cateva-zile/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/