„Reforma justiției trebuie să continue indiferent de circumstanțele politice.” Ambasadorii SUA și UE insistă pe două puncte-cheie

Ilie Gulca
05/02/2021

Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, și ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, au subliniat importanța continuării procesului de reformare a justiției indiferent de circumstanțele politice din Republica Moldova. Declarațiile celor doi reprezentanți diplomatici au fost făcute, joi, în cadrul ședinței dedicate Strategiei pentru reformarea justiției.

Cei doi ambasadori au propus axarea pe două puncte cheie – consolidarea cooperării dintre instituții și implementarea prevederilor stipulate în Strategia pentru reformarea justiției, care pot fi puse în practică chiar și în condițiile unui guvern interimar.

Discuțiile au vizat apropiata promulgare de către instituția prezidențială a Strategiei pentru Reformarea justiției, precum și consolidarea cooperării inter-instituționale în vederea asigurării unei activități eficiente în toate domeniile.

La rândul său, șeful interimar al Guvernului, Aureliu Ciocoi, a declarat că reformele începute în toate sectoarele de activitate, dar mai ales în justiție, trebuie să continue indiferent de schimbările politice.

„Nu avem timp de pierdut pentru a aștepta o zi în care vom avea stabilitate politică. Vă îndemn să nu căutăm scuze, dar să muncim împreună, să ne conectăm eforturile și să vedem ce putem face chiar și în această perioadă complicată. Sunt sigur că putem crea condițiile necesare pentru ca Strategia pentru reformarea justiției să fie implementată cu succes”, a menționat Aureliu Ciocoi.

Strategia are ca scop depășirea provocărilor pentru a îmbunătăți sectorul justiției și demonstrează angajamentul statului de a asigura un sector al justiției independent, imparțial, responsabil și eficient.

Ilie Gulca
05/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii