/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, vizita lui Putin și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Anunț importat pentru moldovenii care planifică să meargă într-un stat străin. Au fost actualizate alertele de călătorie 

missing
05 februarie 2021, ora 19:16

Ministerul de Externe a actualizat alertele de călătorie. Dacă în următoarele zile planificați o călătorie în România, trebuie să știți că începând cu 19 ianuarie Republica Moldova nu se mai regăsește printre lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, semnificând că persoanele eligibile, care vor călători din Republica Moldova nu vor fi plasate în izolare la intrarea în România.

Potrivit documentului, este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate mai sus nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

Începând cu 31 ianuarie 2021, Franța a închis frontierele pentru călătoriile din sau în afara spațiului european, cu excepția următoarelor categorii de persoane și motive de urgență.

Conform restricțiilor actuale cel puțin până pe 5 Martie 2021, toți pasagerii care sosesc în Irlanda (cu excepția celor celor din Irlanda de Nord) sunt obligați se prezinte dovadă a unui test negativ PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire în Irlanda. Pasagerilor, inclusiv din Republica Moldova, li se va cere să prezinte dovezi ale rezultatului testului negativ înainte de îmbarcare în avionul sau feribotul spre Irlanda. Pasagerii vor fi obligați să prezinte aceste dovezi către ofițerii de imigrare la posturile
de trecere a frontierei de stat.

Amintim că punctul de trecere a frontierei de stat la frontiera României cu Republica Moldova: Rădăuți-Prut, județul Botoșani, în continuare este închis temporar.

Vedeți mai jos actualizările: 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram