/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Protestele pro-Navalnîi: Judecătorii de la Moscova au emis mandate de arestare pentru aproape o mie de oameni

missing
05 februarie 2021, ora 20:24

Judecătorii de la Moscova au emis mandate de arestare pentru aproape o mie de persoane care au participat la protestele pro-Navalnîi, opozantul rus care a fost condamnat la închisoare. În total, în judecată au fost trimise peste 4900 de dosare. 

Totodată, au fost amendați 1232 de participanți de la mitingurile din ultimele zile din capitala Rusiei, notează TV Rain.

Presa rusă mai scrie că secțiile de poliție au fost pline de manifestanți reținuți după protestele de la Moscova, dar și din alte orașe din Rusia, după ce oamenii au ieșit în stradă și au cerut eliberarea lui Aleksei Navalnîi. Pe rețelele de socializare și în presă au apărut imagini cu reținerile în care se poate observa că mascații au aplicat lovituri protestatarilor și i-au bruscat.

Media din Rusia mai nota că în secțiile de poliție tinerii erau torturați și

Amintim că Aleksei Navalnîi va trebui să execute trei ani și jumătate de închisoare, minus termenul petrecut în arest la domiciliu, aproximativ zece luni. Politicianul a fost reținut în timp ce revenea la Moscova. Avionul companiei ruse Pobeda la bordul căruia se afla Navalnîi urma să aterizeze pe aeroportul Vnukovo, dar linia aeriană a comunicat că aeroportul respectiv a fost închis, iar zborul a fost redirecţionat către Şeremetievo, unde și a fost reținut la controlul de pașapoarte.

Aleksei Navalnîi a fost transferat în august 2020 în Germania, la spitalul Charite din Berlin, după ce i se făcuse rău la bordul unui avion care îl aducea din Siberia la Moscova. El a fost externat la 23 septembrie, după ce, conform spitalului, starea sa „s-a îmbunătăţit suficient”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram