/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

A murit renumitul actor Christopher Plummer, care a jucat în filmul „Sunetul muzicii”

missing
05 februarie 2021, ora 20:31

Renumitul actor Christopher Plummer a murit la vârsta de 91 de ani. Acesta a devenit cunoscut pentru filmul „Sunetul muzicii” lansat cu un succes uriaș în 1965, scrie The Guardian

Actorul  a câştigat un Oscar în 2012 pentru interpretarea din „Beginners”, devenind cel mai în vârstă actor din toate timpurile care câştigă un premiu al Academiei la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”.

Christopher Plummer a fost recompensat cu două premii Tony. În film, a apărut în „The Insider”, „12 Monkeys”, „Star Trek VI: The Undiscovered Country” şi „A Beautiful Mind”, şi şi-a împrumutat vocea pentru „Up”, „An American Tale” şi pentru serialul de televiziune „Madeline”.

A primit prima nominalizare la Oscar pentru portretizarea lui Lev Tolstoi în „The Last Station” (2009). În anul 2018, acesta a devenit cel mai în vârstă actor selectat după ce l-a înlocuit pe Kevin Spacey în rolul J. Paul Getty în ultimul moment în “All the Money in the World”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram