/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Și ședința programată astăzi în dosarul lui Șor nu a avut loc pentru că nu a fost examinată cererea de recuzare

05 februarie 2021, ora 21:42

Amânările în dosarul Șor se țin lanț. Timp de câteva zile, ședințele programate pentru începutul lunii februarie, nu s-au desfășurat. Nici ședința de azi, care urma să aibă loc la Curtea de Apel Cahul, nu a avut loc. Motivul amânării este identic cu cel invocat data trecută. Și anume faptul că nu a fost examinată cererea de recuzare a completului de judecată. Contactat de TV8, avocatul lui Ilan Șor a refuzat să comenteze situația.

AURELIU COLENCO, AVOCATUL LUI ILAN ȘOR: „Sunt amânate, mai mult nu am ce să adaug. – Au fost amânate ori, de fapt, nici nu au avut loc? – Nu au avut loc, de fapt. – Din ce cauză? – Noi v-am explicat acest lucru de mai multe ori. De aceea o să fie că eu mă repet.”

Ziarul de Gardă scrie că acum două săptămâni, apărătorii lui Ilan Șor au înaintat, în ședința de judecată, o cerere de recuzare a completului de judecată, iar procedura de examinare a dosarului a fost suspendată până la pronunțarea Curții Constituționale asupra excepției de neconstituționalitate.

Examinarea cauzei penale în dosarul Șor a început cu stângul chiar de la prima ședință. Planificată pentru 2 aprilie 2018, aceasta nu a mai avut loc, pentru că avocații au cerut amânarea ei, din cauza că inculpatul era bolnav. De atunci, examinarea acestui dosar a oscilat între ședințe amânate, altele – anulate și una întreruptă.

În cei aproape trei ani, la Curtea de Apel Cahul au fost programate în jur de 60 de ședințe pe acest caz. Recent, judecătoarea Nina Veleva care instrumentează dosarul lui Ilan Șor și-a dat demisia, iar cererea ei a fost acceptată. Decizia magistratei de a se retrage a fost comentată și de Ilan Șor, în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

În pofida acuzațiilor de escrocherie și spălare de bani, în proporții deosebit de mari, Ilan Șor, care este deputat mai mult pe hârtie, se declară nevinovat. Acesta a fost condamnat în vara anului 2017, de prima instanță, în dosarul furtului miliardului, la 7 ani și jumătate de închisoare. Șor a ajuns în Parlament, în urma alegerilor parlamentare din februarie 2019, după ce a câștigat în circumscripția din Orhei. Peste doar două luni, când democrații au cedat puterea, acesta a fugit din țară. Peste o lună, a rămas fără imunitate parlamentară, fiind anunțat în căutare internațională. Potrivit Procuraturii Generale, el s-ar afla în Israel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram