image
Sursa foto: Natalia Gavrilița//Facebook

Ce se va întâmpla dacă Natalia Gavriliță nu va fi susținută pentru funcția de prim-ministru

Analistul politic Anatol Țăranu a explicat aseară în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV ce se va întâmpla dacă candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru nu va fi susținută de Parlament.

Anatol Țăranu a declarat că dacă candidatura Nataliei Gavriliță va fi respinsă, președintele Maia Sandu poate înainta a doua zi, din nou aceeași candidatură, dar acest lucru se va putea întâmpla doar după ce s-a consultat cu fracțiunile.

„Eu sper că de data aceasta PAS și echipa doamnei președinte nu va tărăgăna și nu va pierde timpul. Ea deja a pierdut o lună. Nu este clar de ce era nevoie acea sesizare la Curtea Constituțională, fiindcă răspunsul era deja previzibil.(...) Dacă a doua zi Guvernul Gavriliță va cădea și va veni o majoritate parlamentară și va spune „iată noi avem un candidat în corespundere cu toate normele legale”, acest candidat trebuie să înceapă procedurile de formare a unui nou Guvern. Dar oare ce parte a societății este pregătită pentru asemenea mișcare sau pur și simplu oamenii o să meargă după un mesaj care va fi formulat apriori?Eu am o temere că ar putea să apară probleme foarte serioase”, a adăugat Anatol Țăranu.

De precizat că săptămâna viitoare la ședința parlamentului Natalia Gavrilița ar urma să-și prezinte echipa guvernamentală și programul de activitatea parlamentului. Aseară în cadrul unei emisiuni liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că Partidul Socialiștilor nu va susține candidatura Nataliei Gavriliță și a declarat ferm convins că în luna iunie se vor desfășura alegeri parlamentare anticipate.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: