image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Țâcu, către Greceanâi: „CC v-a recunoscut statutul de victimă a represiunilor comuniste; Mergeți și luați 500 de lei”

Deputatul Octavian Țâcu a îndemnat-o pe Zinaida Greceanâi să-și ridice indemnizația de 500 de lei în calitate de victimă a represiunilor comuniste

„Vreau să vă felicit că la 12 ianuarie Curtea Constituțională v-a recunoscut statutul de victimă a represiunilor comuniste. Mergeți și vă ridicați indemnizația de 500 de lei pe care o meritați din plin”, a menționat Octavian Țâcu în timpul ședinței Parlamentului.

Precizăm că, la o sesizare depusă de Țâcu, judecătorii Curții Constituționale au anulat o sintagmă din Legea privind reabilitarea victimelor represiunilor politice care oferea statutul de victime doar copiilor proveniți din căsătoria încheiată până la deportare.

Curtea a decis că și copiii persoanelor supuse represiunilor, care s-au născut în locurile de represiune sau în drum spre ele, sunt victime ale represiunilor politice, și vor beneficia de protecția socială prevăzută de lege.

Nu este prima dată când liderul PUN îi amintește președintelui Parlamentului că a fost o victimă a deportărilor comuniste. În iunie 2019, deputatul a anunțat-o pe Zinaida Greceanâi că muzeul dinTomsk aceasta este prezentată site-ul instituției ca personalitate care a avut de suferit din cauza deportărilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: