image
Sursa foto: jurnal.md

Întorsătură în cazul polițistului din Chișinău, care a urcat beat la volan şi a provocat un accident

O nouă întorsătură în cazul polițistului din Chișinău, care acum un an a urcat beat la volan şi a provocat un accident rutier.

Curtea de Apel Chișinău a desființat hotărârea primei instanțe de a anula procesul contravențional pe numele polițistului Igor Condrea, după ce soția acestuia a declarat în instanță că ea s-ar fi aflat la volan în momentul impactului. Și asta în ciuda imaginilor video și a martorilor care spun contrariul. Prin urmare, cazul a fost trimis la rejudecată.

„Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău admite recursul agentului constatator Mociu Alexandru, clasează hotărârea Judecătoriei Ciocana din 20 august 2020, remite cauza la rejudecare, în aceeași instanță, în alt complet de judecată. Decizia este irevocabilă”, a fost decizia instanței.

Polițistul Igor Condrea a refuzat să discute cu presa. În schimb, avocatul acestuia a declarat că secvențele video în care clientul său este surprins beat la volan sunt trucate. Tudor Chirtoacă dă vina pe agentul care nu a respectat procedura de ridicare a probelor.

Avocatul mai susține că la volan se afla soția polițistului, care ar fi părăsit mașina după accident. Și asta în ciuda faptului că din imaginile de până la impact, în interiorul mașinii se deslușește doar o singură figură.

Accidentul a avut loc în noiembrie 2019. Bărbatul îmbrăcat în uniformă de polițist a fost surprins în timp ce conducea haotic prin Chișinău. Martorii spuneau atunci că cel de la volan era beat.

Atunci, în urma testării cu aparatul Drager s-a dovedit că șoferul avea 1.24 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Poliția a inițiat o anchetă de serviciu pe numele ofițerului. A fost întocmit și un proces-verbal, polițistul fiind amendat cu 900 de lei și cinci puncte de penalizare. Acesta însă nu a fost de acord cu pedeapsa și a contestat-o. Mai mult, el a declarat că la volan se afla soția lui, deși probele video arată contrariul. Pe numele lui Igor Condrea este deschis și un dosar penal, pentru conducere în stare de ebrietate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: