Localitățile Budești, Tohatin, Cruzești și Colonița se implică în cadrul procesului de elaborare a Strategiei social-economice de dezvoltare a municipiului Chișinău

Primarii din Budești, Tohatin, Cruzești și Colonița, împreună cu locuitorii din localități, dar și experții locali, au participat la o ședință de lucru cu specialiștii în domeniu din Federația Rusă. Astfel, aceștia având posibilitatea să se implice în procesul de elaborare a Strategiei social-economice de dezvoltare a municipiului Chișinău, parte a Planului de amenajare a teritoriului.

Foto: Strategia social-economică

În cadrul acestei întâlniri, atât oamenii din localități, cât și experții din străinătate au pus în discuții și dezbateri, aspecte privind funcționarea și accesibilitatea infrastructurii localităților spre binele și confortul fiecărui cetățean. Scopul întrunirii a fost cunoașterea și comunicare între aceste părți, care ulterior, vor contribui la elaborarea Strategiei social-economice de dezvoltare, menită să îmbunătățească modul de trai al locuitorilor.

Astfel, specialiștii în domeniu, prezenți la ședință, au reușit să cunoască despre necesitățile oamenilor din suburbiile: Budești, Tohatin, Cruzești și Colonița, prin inițierea discuțiilor în baza subiectului abordat. În acest sens, au fost discutate și analizate aspecte precum: conexiunea accesibilă între localități, regândirea și construirea drumurilor principale, modificarea traseelor pentru transportul public, etc.

Echipa de specialiști din Federația Rusă se va afla la Chișinău în perioada: 1-8 februarie 2021 și va avea pe agenda de lucru mai multe sesiuni de interviuri cu experți din diferite domenii, în scopul elaborării propunerilor de proiect, în cadrul celei de-a doua etapă de lucru asupra Planului de amenajare a teritoriului. Toate ședințele de lucru și consultările sunt organizate gratuit.

Discuții / Sursa:Strategie social-economică

Totodată, la elaborarea Planului de amenajare a teritoriului municipiului, specialiștii din Federația Rusă colaborează împreună cu experții din Republica Moldova.

La data de două februarie, Primarul General al municipiului Chișinău a avut o întâlnire cu echipa de specialiști, în care au discutat despre dezvoltarea și elaborarea Planului de amenajare a teritoriului municipiului, document atât de important pentru infrastructura capitalei. Totodată, Ion Ceban a transmis echipei mult succes în procesul de lucru și a menționat faptul, că: „Suburbiile municipiului Chișinău formează capitala noastră, iar dezvoltarea acestora este un lucru foarte important, deoarece așa putem oferi oamenilor de acolo confort și condiții bune de trai.”

Strategie / Sursa:Strategie social-economică

În prima etapă, experții au realizat faza de colectare a datelor și informației privind infrastructura municipiului Chișinău, cea de-a doua etapă constă în elaborarea Planului de amenajare a teritoriului municipal.

Planul de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău este un document strategic ce va stabili viziunea și prioritățile de dezvoltare a capitalei pe o perioadă mai mare de timp.

Amintim că lucrul asupra elaborării Planului a început în luna iunie 2020, iar procesul prevede o documentare amplă asupra situației de fapt. Prima etapă a fost definitivată și constă în studii de fundamentare.

Discuții / Sursa:Strategie


Pub