SPPS: Natalia Gavrilița beneficiază de pază de stat conform legislației în vigoare

Natalia Gavrilița, candidat la funcția de prim-ministru, beneficiază de pază de stat, începând cu data de 27 ianuarie. Anunțul a fost făcut de către SPPS. Aceștia spun că, conform legislației, anterior SPPS a acordat protecție și pază tuturor candidaților desemnați prind decret prezidențial la funcții de prim-ministru, dar și candidaților învingători prin scrutin electoral la funcția de președinte.

Foto: Natalia Gavriliță/fb

„Odată cu numirea, prin decret prezidențial a doamnei Natalia Gavriliță la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, începând cu data de 27 ianuarie 2021, SPPS a dispus acordarea protecției candidatului desemnat la funcția de prim-ministru, doamna Natalia Gavriliță.

Specificăm că spectrul de măsuri de protecție include paza domiciliului și automobil de serviciu.

Decizia privind acordarea întregului spectru de măsuri de protecție și pază a fost luată în baza Legii 134 din 2008 cu privire la SPPS.

Conform legislației, anterior SPPS a acordat protecție și pază tuturor candidaților desemnați prind decret prezidențial la funcții de prim-ministru, dar și candidaților învingători prin scrutin electoral la funcția de președinte”, spune SPPS.

Președinta țării, Maia Sandu, a înaintat-o pe Gavrilița la funcția de premier circa o săptămână în urmă.


Pub