O comisie din cadrul Primăriei va monitoriza procesul de organizare a alimentației în grădinițe, timp de 3 luni

Primăria a creat un grup de lucru care va monitoriza procesul de organizare a alimentației cu hrană caldă a copiilor din instituțiile de învățământ din Chișinău timp de circa 3 luni, în perioada 10 februarie - 31 mai. Decizia vine, inclusiv, după ce autoritățile au pimit semnale de la părinți precum că ar fi încălcate drepturile copiilor.

Foto: UNIMEDIA

„Cum am declarat anterior, condițiile trebuie să fie bune, iar instituțiile ce vor fi verificate se va face aleatoriu, iar toate cazurile să fie făcute publice. Am avut mai multe semnale de la părinți că sunt încălcate drepturile copiilor. Nu dă Doamne să se întâmple așa ceva. Totodată, sunt unii consilieri, care nu cunosc situația în domeniu, dar fac declarații politice”, a scris Ceban pe facebook.

Grupul creat va verifica: - calitatea și cantitatea produselor alimentare livrate în cantinele instituțiilor de învățământ; - prezența și respectarea meniului-model pe 10 zile, coordonat cu Centrul de Sănătate Publică; - meniul-zilnic de repartiție, întocmit în baza meniului-model; - corespunderea normei fiziologice de consum pentru fiecare elev cu indicațiile meniului; - respectarea recomandărilor privind funcționarea blocului alimentar în cadrul instituției de învățământ, în vederea prevenirii răspândirii infecției COVID-19, în rândul elevilor și angajaților; - corectitudinea formării prețurilor la produsele achiziționate și la bucatele preparate (aplicarea adaosului comercial); - prezența documentului primar cu regim special - bonul de plată care conține totalitatea operațiunilor economice efectuate zilnic la bufete etc.

De luni în grădinițele din capitală a intrat în vigoare alt tip de meniu alimentar pentru copii.


Pub