Principală  —  IMPORTANTE   —   Cinci polițiști din Cahul, plasați…

Cinci polițiști din Cahul, plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile. În privința unuia a fost inițiat control judiciar, iar altul a fost eliberat

foto-simbol: Facebook/Poliția Republicii Moldova

Judecătoria Cahul s-a pronunțat pe marginea demersurilor procurorilor anticorupție, care au cerut arestarea preventiva a celor șapte polițiști ai Inspectoratului de Poliție Cahul, reținuți pe 2 februarie pentru corupere pasivă și abuz în serviciu.

Astfel, judecătorii au decis plasarea în arest la domiciliu a cinci angajați ai Inspectoratului de Poliție Cahul. În privința celui de-al șaselea polițist a fost dispus controlul judiciar cu interdicția de a părăsi teritoriul R. Moldova, în timp ce unul a fost eliberat.

Ofițerii CNA au efectuat marți, 2 februarie, mai multe percheziții la Inspectoratul de Poliție Cahul. Şapte angajaţi ai acestuia sunt cercetaţi penal de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție şi procurori. Din cei şapte, cinci sunt inspectori ai Serviciului de patrulare şi doi activează în Serviciul supraveghere tehnică şi accidente rutiere al Inspectoratului de Poliţie Cahul. Ei sunt bănuiţi de abuz în serviciu şi corupere pasivă, fapte care sunt cercetate în cadrul a şase cauze penale.

Potrivit CNA, urmărirea penală a fost începută la sfârşitul lunii octombrie 2020, după ce Direcţia generală teritorială Sud a CNA a fost sesizată de un locuitor al satului Crihana Veche, raionul Cahul. El s-ar fi plâns că a fost oprit pe traseu de un echipaj al IP Cahul şi că i s-ar fi cerut 300 de euro mită pentru a nu fi documentat pentru conducerea unei motociclete în stare de ebrietate şi fără permis de conducere.

În temeiul acestui denunţ, a fost iniţiată o urmărire penală, iar pe parcurs au mai fost pornite cinci dosare penale pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă.