Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ România a actualizat lista…

DOC România a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. R. Moldova nu se regăseşte în listă

Guvernul român a actualizat lista țărilor și a zonelor cu risc epidemic ridicat, iar R. Moldova nu se regăsește, nici de această dată, în această listă.

Joi, 4 februarie, Comitetul Naţional pentru Situații de Urgență al României a aprobat o nouă listă a țărilor/zonelor de risc epidemiologic, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Potrivit documentului pe listă au intrat mai multe țări, unele dintre ele fiind destinație de vacanță în această perioadă pentru numeroși români. Printre acestea se numără Maldive. Pe această listă sunt și țări cu un număr mare de români printre care Spania, Italia, Franța, Germania sau Marea Britanie.

Persoanele care au avut COVID-19 și cele vaccinate cu a doua doză de vaccin, la zece zile de la rapel, nu vor mai sta în carantină.

R. Moldova a fost exclusă din componența țărilor incluse în această lista, motiv pentru care persoanele care urmează să călătorească în România, din R. Moldova, nu vor fi subiecți ai măsurilor de carantină/izolare la domiciliu.