08:46:31 25.04.2024
Stiri

DOC // Președintele FMF, somat să-și prezinte DEMISIA de onoare: „Organele și oficialii FMF trebuie să respecte prevederile Statutului, regulamentelor, directivelor, dar și deciziile FIFA și UEFA”

Actualitate 04.02.2021 11:47 Vizualizări4022 Autor: Ziarul National
DOC // Președintele FMF, somat să-și prezinte DEMISIA de onoare: „Organele și oficialii FMF trebuie să respecte prevederile Statutului, regulamentelor, directivelor, dar și deciziile FIFA și UEFA”


Fostul căpitan al echipei naționale, Radu Rebeja, care a fost împiedicat să participe la alegerile pentru funcția de președinte al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), îi cere lui Leonid Oleinicenco demisia de onoare, deoarece ar fi fost ales cu încălcarea prevederilor Statutului FMF, documentul de bază de care se conduce forul moldovenesc de fotbal.

Într-o scrisoare adresată oamenilor de fotbal din R. Moldova, jucătorul cu cele mai multe selecții la echipa națională a relatat despre toate încălcările admise de Comisia pentru desfășurarea alegerilor pentru șefia FMF.

Potrivit documentului, pentru funcția de președinte poate candida o persoană care a activat în domeniul fotbalistic în cadru FMF sau al unui membru afiliat la FMF cel puțin în ultimii trei ani consecutivi. Candidatul trebuie să fi deținut o funcție de conducere - președinte, secretar general, vicepreședinte, membru al Comitetului Executiv sau funcție similară acestora ca și competență. „Funcția de director executiv, care a fost deținută anterior de Leonid Oleinicenco, nu este o funcție de conducere conform prevederile statutare ale FMF”, argumentează Rebeja.

În același context, Rebeja subliniază că președintele federației poate delega atribuțiile sale numai unui vicepreședinte sau unui membru al Comitetului Executiv și în niciun caz directorului executiv. „Domnul Oleinicenco nu a deținut funcția de vicepreședinte sau membru al Comitetului Executiv, astfel, nici nu putea avea competențe de conducere”, spune fostul internațional.

Astfel, deputatul Rebeja consideră că Leonid Oleinicenco a fost ales ilegal în funcția de președinte. Mai mult, acesta crede Oleinicenco a fost cel care a insistat că doar dânsul să fie înregistrat în cursa electorală. „Așa-zisele alegeri s-au desfășurat cu ușile închise și fără prezenta reprezentanților mass-media… Astfel de acțiuni sunt contrar principiilor de transparență. Demnitate, Fair Play, curaj și respect sunt principiile de baza în fotbal”, a conchis Rebeja.

De menționat că Radu Rebeja a acționat în judecată FMF, pentru că l-ar fi înregistrat ilegal în cursa electorală pe Leonid Oleinicenco. Rebeja a solicitat Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, anularea deciziei Comisiei responsabile de organizarea și desfășurarea celui dea-l XIX-lea Congres al FMF de dare de seamă și alegerea organelor de conducere, ce ține de înregistrarea oficială a lui Leonid Oleinicenco în calitate de candidat.

Citește și: VIDEO // Oleinicenco ar putea fi nevoit să PLECE. Alegerile pentru șefia FMF se mută în INSTANȚA DE JUDECATĂ

De asemenea, reclamantul cere ca pârâtul, FMF, să fie obligată să prezinte copia certificată a Deciziei din 23 decembrie 2020 prin care a decis înregistrarea oficială a lui Leonid Oleinicenco.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md