Maia Sandu a reafirmat interesul constant al Republicii Moldova pentru extinderea şi diversificarea relaţiilor moldo-franceze

by D M
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care a început miercuri o vizită de lucru la Paris, la invitaţia omologului său francez Emmanuel Macron, a reiterat interesul constant al Republicii Moldova pentru extinderea şi diversificarea relaţiilor moldo-franceze la toate nivelurile, pentru avansarea negocierilor asupra acordurilor bilaterale şi pentru dinamizarea cooperării economice, informează Radio Chişinău şi Deschide.md.

Maia Sandu a avut miercuri seara întrevederi cu preşedintele Adunării Naţionale, Richard Ferrand, şi cu membri ai Grupului de prietenie Franţa-Republica Moldova din cadrul forului legislativ.

Partenerii francezi s-au arătat interesaţi de ultimele evoluţii politice din Republica Moldova, de contextul regional şi de priorităţile imediate ale republicii.

Într-un mesaj postat pe Facebook, preşedintele Republicii Moldova şi-a exprimat încrederea că relaţiile de prietenie dintre cele două ţări vor fi marcate de o dinamică ascendentă. „Ei m-au asigurat că angajamentul nostru pentru lupta cu corupţia, drepturile omului şi ataşamentul faţă de valorile europene sunt trei teme comune şi pentru UE, şi pentru Franţa. De aceea, ne vom bucura de susţinerea Franţei în acest demers’, a scris Maia Sandu.

La rândul sau Richard Ferrand a scris pe contul sau de Twitter că a asigurat-o pe Maia Sandu de ‘voinţa şi susţinerea Adunării Naţionale în consolidarea democraţiei şi a statului de drept în Republica Moldova’. ‘Suntem ataşaţi faţă de ancorarea europeană a ţării’, a mai scris preşedintele Adunării Naţionale de la Paris.

Joi, 4 februarie, va avea loc întrevederea dintre Maia Sandu şi Emmanuel Macron.

De asemenea, pe parcursul zilei, Maia Sandu se va întâlni cu mai mulţi oficiali de rang înalt ai statului francez, printre care preşedintele senatului francez Gérard Larcher, secretarul general al francofoniei Louise Mushikiwabo, ministrul pentru transformare şi serviciu public Amélie de Montchalin.

Tot în cursul zilei de joi Maia Sandu are programată o întrevedere cu conducerea MEDEF, cea mai mare asociaţie patronală din Franţa, şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri francez.

Maia Sandu a anunţat pe 1 februarie că va efectua în 3-4 februarie o vizită oficială la Paris, pentru a da un nou impuls relaţiilor politice, economice şi culturale între Republica Moldova şi Franţa.

Miercuri, în drum spre Paris, aflându-se pentru câteva ore la Bucureşti, Maia Sandu a avut o scurtă întrevedere cu premierul României, Florin Cîţu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.