(video) Maia Sandu, prima președintă invitată la Palatul Élysée. Despre ce au discutat omologii

maiaaaaaaa-1920×1020-c-default
Foto: Zdg.md

Maia Sandu este prima președintă invitată la Palatul Élysée, după o distanță de 24 de ani, unde efectuat o vizită oficială la invitația omologului francez. Așadar, astăzi, 4 februarie, președinta a susținut o conferință de presă împreună cu Emmanuel Macron, președintele Franței.

„Sunt bucuroasă să mă aflu astăzi aici la invitația dumneavoastră. Îmi face o deosebită plăcere să fiu primul președinte din Moldova aflat în vizită la Palatul Élysée. Această vizită este una foarte importantă pentru noi. Este o vizită care sperăm să aprofundeze colaborarea dintre Moldova și Franța”, susține Maia Sandu la debutul discursului său.

La rândul său, președintele Franței, Emmanuel Macron a menționat faptul că aceasta este prima vizită oficială la Paris a unui președinte al Republicii Moldova timp de 24 de ani. Dânsul a declarat că Franța este pregătită să investească în mai multe proiecte din Republica Moldova. Acesta a vorbit și despre situația din regiunea transnistreană și a menționat că este o problemă de securitatea europeană.

 

Menționăm că președinta și-a început vizita de lucru la Paris cu întrevederea cu domnul Richard Ferrand, președintele Adunării Naționale, și cu membrii Grupului de prietenie Franța-Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale. De asemenea, președinta a avut o întâlnire la MEDEF, cea mai mare organizație patronală din Franța, unde a avut un dialog cu conducerea acesteia și cu reprezentanții mediului de afaceri francez, având o discuție despre realitățile economice din Republica Moldova și despre direcțiile strategice de interes comun.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente