Vizita Maiei Sandu la Paris: Ce companii mari franceze s-au interesat de posibilitățile de afaceri cu Moldova

Mădălin Necșuțu
04/02/2021
Maia Sandu/Facebook

Președintele Maia Sandu a scris pe pagina sa de Facebook că a avut, joi, o întâlnire cu reprezentanții mai multor companii mari franceze care s-au arătat interesate de oportunitățile de afaceri cu Republica Moldova.

„Le-am vorbit oamenilor de afaceri francezi despre prioritățile strategice de dezvoltare ale Republicii Moldova, despre viziunea mea asupra viitorului țării, despre îmbunătățirea mediului de afaceri prin combaterea corupției și reforma justiției, precum și despre avantajele economice de a investi în țara noastră. Exponenții businessului francez s-au interesat, la rândul lor, de nivelul de digitalizare a țării și strategiile existente în acest domeniu. Printre alte potențiale domenii de interes se numără investițiile în energia regenerabilă, sectorul medical sau aviația civilă”, a scris Sandu pe pagina ei de Facebook.

La întâlnirea cu șefa statului au participat reprezentanții companiilor francez Alstom, Airbus Hélicoptères, Orange, Eco Delta, GE Capital, Oberthur Chash Protection, ADEPTA/GNIS, Société Geismar, L3G, IN Group, Veolia, TECOFI.

„M-am bucurat să văd că majoritatea sunt interesate fie să inițieze, fie să-și extindă investițiile în Republica Moldova […] A fost o discuție despre realitățile economice din Republica Moldova și despre direcțiile strategice de interes comun”, a mai precizat Maia Sandu.

Mădălin Necșuțu
04/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii