/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Vor sau nu anticipate? Deputații au fost luați, astăzi, la întrebări despre ce vor face, atunci când Gavrilița va veni în Parlament

missing
04 februarie 2021, ora 21:40

Votează sau nu? Deputații au fost luați, astăzi, la întrebări despre ce vor face atunci când candidata propusă de Maia Sandu la funcția de premier va veni în Parlament să-și prezinte echipa și programul de guvernare. Și asta în condițiile în care, în ultima perioadă, se vorbește intens de alegeri parlamentare anticipate. Ce au răspuns deputații, vedeți în cele ce urmează.

CORNELIU FURCULIȚĂ, DEPUTAT PSRM: „- Precum a spus domnul Dodon, aseară, rămâneți ferm pe poziție, nu votați Guvernul Gavrilița? – Declarația domnului președinte este susținută de toată fracțiunea. Pe această cale vreau să o reiterez, mergem cu pieptul înainte spre anticipate.”

ALLA DOROVNNAIA, DEPUTATĂ PSRM: „- Nu votați guvernul Gavrilița? – Evident. Domnul Dodon, ieri, a anunțat, evident.”

VLAD BATRÎNCEA, DEPUTAT PSRM: „Eu am declarat că, cel mai probabil, nu putem vota. Dacă ne-am fi croit o majoritate, un guvern… Guvernul Chicu nu era să demisioneze.”

VLADIMIR BOLEA, DEPUTAT PAS: „- Noi nu vom vota. – E un lucru inedit, atunci când candidatul unui partid nu este votat de acel partid… – Asta demonstrează că PAS e perseverent și consecvent. – Ieri, Igor Dodon a anunțat că nu va vota pentru doamna Gavrilița. Îl credeți? – O să vedem. Viața bate filmul.”

Iar democrata Monica Babuc a precizat că fracțiunea sa, cel mai probabil, nu se va prezenta la ședința la care urmează să se prezinte Natalia Gavrilița.

MONICA BABUC, DEPUTATĂ PD: „Dar, totodată, spunând că susținem alegerile anticipate, suntem îngrijorați de cine va gestiona crizele.”

Între timp, celelalte fracțiuni nu au luat încă o decizie finală în acest sens, iar unii deputai au dat de înțeles că nu pledează pentru alegeri anticipate.

VLADIMIR CEBOTARI, DEPUTAT PRO MOLDOVA: „- Noi am spus foarte clar. Până a decide, trebuie să vedem componența și programul. Vom vedea cum vor acționa și ceilalți. – Reprezintă acest Parlament cetățenii? – Întrebați-i pe cetățeni. Ei au votat pe cei care i-au desemnat și sunt aici. Sondajele arată că mare lucru nu se va schimba. Tot așa va continua.”

DENIS ULANOV, DEPUTAT ȘOR: „Poziția partidului nostru o cunoașteți. Nu s-a schimbat. Vom vedea ce se va întâmpla mai departe.”

ANGEL AGACHE, DEPUTAT PRO MOLDOVA: „- Nu pledați pentru anticipate? – Nu.”

Ieri, purtătoarea de cuvânt de la PAS a declarat pentru TV8 că Natalia Gavrilița nu are, deocamdată, lista membrilor cabinetului de miniștri și că este în proces de căutare a candidaturilor. Acum câteva zile, vicepreședintele PAS, Igor Grosu, a declarat la un post de televiziune că aceasta ar urma să vină în Parlament, săptămâna viitoare. Amintim că, săptămâna trecută, Maia Sandu a înaintat un candidat la funcția de prim-ministru. Este vorba despre fosta ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu, Natalia Gavrilița. Șefa statului a precizat că, în acest mod, se va demonstra care dintre fracțiuni își dorește cu adevărat alegeri parlamentare anticipate. Potrivit Constituției, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul urmează să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri anticipate. În timp ce democrații, Pro Moldova și Partidul ȘOR încă nu au anunțat o decizie oficială în acest sens, PAS și Platforma DA au declarat tranșant că nu vor vota pentru învestirea Guvernului Gavrilița, întrucât vor să fie organizate alegeri parlamentare anticipate. Aseară, la emisiunea Politica Nataliei Morari, și liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că socialiștii nu își vor da votul pentru Natalia Gavrilița.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram