Sănătate

Mănânci prea SĂRAT? Uite ce semne îţi transmite corpul

Consumul excesiv
 Dacă observi că ţi se umflă degetele şi inelele stau strâns pe ele, e semn că ar trebui să laşi deoparte solniţa cu sare. Cel mai probabil te confrunţi cu retenţie de apă, cauzată de consumul excesiv de alimente sărate.

Ai gura uscată
Simţi că ai în gură nisip şi ţi-e tot timpul sete? E foarte posibil ca sarea în exces să fie de vină. Nivelul crescut de sodiu din organism extrage apa din ţesuturi şi duce la apariţia acestui simptom deranjant.

Ce poţi face? Bea mai multă apă şi, desigur, mănâncă mai puţine alimente sărate.

Te doare capul
Chiar dacă nu vezi nicio legătură între chipsurile ciugulite la birou şi apariţia durerilor de cap, se pare că există dovezi ştiinţifice care susţin această afirmaţie.

Potrivit unui studiu publicat recent în Bristish Medical Journal, adulţii care consumă 3.500 mg de sodiu pe zi au un risc de trei ori mai mare de a suferi de migrene, în comparaţie cu cei care consumă doar 1.500 mg de sodiu.

De asemenea, dacă suferi de hipertensiune, e foarte posibil să te confrunţi mai des cu migrene, mai arată studiul citat.

Urinezi des
Probabil te gândeşti că bei foarte multă apă şi e normal să mergi mai des la toaletă, însă nu doar aceasta poate fi cauza urinărilor frecvente. Sarea în exces poate avea acelaşi efect.

Când organismul primeşte cantităţi mari de sodiu, rinichii fac un efort suplimentar pentru a elimina excesul, iar asta se traduce în vizite mai dese la toaletă.

Nu te poţi concentra
Dacă obişnuieşti să mănânci covrigei, chipsuri sau alte snacksuri pline cu sare la birou, ar fi bine să iei în considerare că aceste gustări nesănătoase îşi pot scădea productivitatea.

Studiile arată că sarea din belşug care se regăseşte în astfel de produse favorizează deshidratarea, iar aceasta, la rândul ei, duce la confuzie, lipsă de concentrare, stare de leşin, ameţeli şi niveluri reduse de energie. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *