image
Sursa foto: Jurnal.md

PDM nu va participa la ședința la care Natalia Gavrilița își va prezenta echipa: „Teatru al absurdului”

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat că fracțiunea PDM, cel mai probabil, nu va participa la ședința la care Natalia Gavrilița își va prezenta echipa și programul de guvernare. Liderul democraților a calificat situația ca fiind un ,,teatru al absurdului”.

,,Suntem într-o confuzie totală. În mod normal, dna Gavrilița ar trebui să ceară vot de încredere, eu cred că ea va cere vot de neîncredere. Președintele Maia Sandu trebuie să vină cu o adresare foarte sinceră către popor. Și să ne spună că dorește  alegeri anticipare, dar până atunci vom avea bani de pensii, salarii, va avea cine gestiona criza sanitară, vom obține vaccinul și vom începe vaccinarea”, a declarat Pavel Filip în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune, citat de IPN.

Pavel Filip a relevat că cel mai probabil deputații din fracțiunea sa vor lipsi la ședința plenară în timpul căreia va fi examinat programul de guvernare al cabinetului propus de Natalia Gavrilița.

,,Nu văd sensul să te duci, să adresezi întrebări, să obții răspunsuri, după care să nu votezi pentru că nu dorește să fie votat candidatul. Este un teatru al absurdului”, a mai spus Pavel Filip.

În același timp, liderul democraților s-a arătat sceptic în privința sincerității partidelor din Parlament de a declanșa alegeri anticipate. 

,,Fracțiunea Șor, cred că a investit în deputații lor pentru crearea platformei Pentru Moldova suma de peste 10 milioane de dolari. Ei nu au făcut această investiție pentru a merge la alegeri anticipate”, a declarat Pavel Filip.

Astăzi, biroul permanent al Parlamentului se întrunește  pentru a decide data primei ședințe plenare din sesiunea de primăvară-vară. Potrivit liderului PAS, Igor Grosu, echipa guvernamentală condusă de Natalia Gavrilița se va prezenta în Parlament săptămâna viitoare pentru a-și prezenta programul de guvernare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: