image
Sursa foto: asd.md

FOTO: Podul peste râul Răut de lângă satul Ștefănești a fost dat în exploatare; Cât au costat lucrările

Podul de peste râul Răut, parte a drumului național G52, care face conexiunea dintre satele Prodănești, Ștefănești, Ciutulești și Cașunca din raionul Florești, a fost dat în exploatare.

Reconstrucția podului peste râul Răut va asigura accesul direct  a celor peste 6200 de locuitori ai satelor Ștefănești, Ciutulești și Cașunca la rețeaua de drumuri republicane contribuind la asigurarea siguranței circulației rutiere și la îmbunătățirea condițiilor de circulație”.

Potrivit Directorului General Interimar al ASD, podul construit asigură legătura către școli, grădinițe, spitale, centre comerciale și alte instituții de menire socială.

„Participanții la trafic nu vor mai ocoli această regiune, reparația podului facilitând accesul către mai multe artere locale, inclusiv către obiectivele de menire socială. Lucrările de reparație a podului au fost executate calitativ și în termenii contractual stabiliți de către o companie locală”, a accentuat Veaceslav Potop.

Podul cu lungimea de circa 57 de metri și lățimea de peste 12 metri, se află în  perioada de garanție a bunei execuții, astfel încât orice defecțiuni apărute în termen de un an să fie remediate din contul antreprenorului.

Contractul de antrepriză, care prevede reabilitarea podului cu două benzi de circulație și patru deschideri, a fost încheiat în luna iunie a anului 2019 cu compania ,,Irinda Prim’’.

Pentru reabilitarea podului de lângă satul Ștefănești din raionul Florești a fost valorificată o investiție de circa 13 milioane de lei, mijloace alocate din fondul rutier.

asd.mdasd.md

asd.mdasd.md

asd.mdasd.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: