image
Sursa foto: Getty Images

Spaniolii de la Marca, revoltaţi de "nedreptatea care i se face lui Cristiano Ronaldo"

Cristiano Ronaldo a reuşit o dublă prin care Juventus a învins-o pe Inter cu 2-1, în turul semifinalelor Cupei Italiei.

Marca susţine că starul portughez a ajuns la un total de 763 de goluri marcate în meciurile oficiale, depăşindu-l pe brazilianul Pele şi pe ceho-austriacul Josef Bican, ambii cu câte 762 goluri.

Sub titlul "Nedreptatea care i se face lui Cristiano. Dacă golurile sunt cele mai importante, atunci de ce nu e cel mai bun?", jurnaliştii de la Marca scriu despre performanţa remarcabilă a starului portughez.

"De când eram mic şi jucam pe terenuri pline de noroi, cu două pietre pe post de bare ale porţii, am auzit întruna un singur lucru: 'Golul este cel mai important lucru în fotbal'. Mai târziu m-am convins şi eu de asta, marcatorul este cel care face diferenţa. Uitaţi-vă la efactul Luis Suarez la Atletico Madrid. Echipa lui Simeone nu s-a schimbat prea mult, dar acum are un juctor eficient, un specialist care nu ratează oportunităţile pe care le are: are golul în sânge.

Cristiano Ronaldo tocmai a devenit cel mai bun marcator din istoria fotbalului: 763 de goluri. Era deja cel mai bun marcator din istoria lui Real Madrid, cel mai bun marcator din istoria Champions League şi cel mai bun marcator din istoria naţionalei Portugaliei. Marcator, marcator, marcator. Da, de 6 ori acelaşi cuvând într-un paragraf. Devastator. Şi atunci mă întreb, dacă golul este cel mai important în fotbal, atunci de ce nu se vorbeşte despre Ronaldo ca despre cel mai bun din toate timpurile?

De ce Messi este asociat mereu cu cei 4 mari, Di Stefano, Pele, Cruyff şi Maradona, iar CR7 nu? De ce? Fotbalul profesionist nu se joacă pentru a-ţi face prieteni, Ronaldo nu a fost cel mai prietenos jucător, bineînţeles. Ambiţia lui, vitală pentru o asemenea carieră, i-a jucat feste uneori. S-a văzut urâr. Este, în primul rând, egocentrist şi vanitos, supraîncrezător în puterile sale, poate la graniţă cu aroganţa. Dar aceste lucruri nu trebuie să fie negative prin definiţie. Mereu ne-a plăcut să îmbrăţişăm învinşii, să abordăm strategia politically correct. Imaginea pe care şi-a creat-i Cristiano nu l-a ajutat să demonteze acest mit. (...)

P.S: Real Madrid l-a felicitat pentru recordul său all-time. Asta înseamnă clasă. Cristiano a înscris 87 de goluri de când a plecat de la Madrid. Deşi putem spune că ambele părţi au pierdut la divorţ, Realul fără portughez a avut mai mult de suferit. Recordul arată că Ronaldo nu este 'trecut' şi că Madridul a greşit flagrant atunci când s-a gândit la retragerea lui. Măreţia nu e un record. Dar Madridul şi Florentino nu au ştiut cum să o gestioneze, iar legenda nu a mai îmbrăcat tricoul alb...", se arată într-un editorial semnat de Jesus Sanchez.

Pe 21 ianuarie, Reuters anunţa că atacantul portughez a devenit cel mai prolific marcator din istoria fotbalului, cu 760 de goluri, prin golul înscris pentru Juventus în Supercupa Italiei (2-0 cu Napoli).

Ronaldo l-a depăşit prin golul marcat la Reggio Emilia pe cehul Josef Bican, autorul a 759 de goluri, conform unor statistici existente.

În aceeaşi zi, Federaţia cehă de fotbal anunţa că atacantul portughez mai are nevoie de 62 de goluri pentru a-l depăşi pe Josef Bican. Federaţia cehă afirma că totalul lui Bican este de fapt de 821 de goluri, în urma unei revizuiri a statisticilor carierei sale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: