Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.02.2021

Banca Națională face apel către cetățeni să nu divulge nimănui datele cardului bancar

Banca Națională face apel către cetățeni să nu divulge nimănui datele cardului bancar

Banca Națională a Moldovei (BNM) atrage atenția publicului că orice informație cu privire la cardurile bancare este una privată și nu trebuie comunicată nimănui, nici chiar reprezentanților băncilor. Avertizarea vine în contextul unor mesaje false difuzate pe aplicațiile de comunicare precum Viber, WatsApp, Telegram etc. în numele băncii centrale.

Banca Națională atenționează  că asemenea mesaje  sunt emise de impostori care încearcă să obțină de la persoane neinițiate datele referitoare la cardurile bancare. În cazul divulgării, informația poate fi folosită de escroci pentru a sustrage mijloacele bănești de pe contul de card.

Păstrarea banilor pe card este o opțiune sigură, dacă sunt respectate condițiile de utilizare ale acestuia. Este important ca datele cardului să nu fie dezvăluite  persoanelor terțe.

Potrivit BNM, pentru a evita  utilizarea neautorizată a cardurilor, Banca Națională recomandă cetățenilor,  în cazul în care sunt contactați de către pretinși angajați ai băncilor și li se solicită datele cardului, să întrerupă  imediat convorbirea, să telefoneze la numărul indicat pe verso acestuia și să informeze banca ce l-a emis.

Mai multe recomandări despre utilizarea sigură a cardului pot fi accesate pe pagina web a Băncii Naționale a Moldovei:

https://www.bnm.md/ro/content/recomandari-pentru-sporirea-sigurantei-uti...

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus