FMF explică facilitățile oferite lui Pavel Cebanu: Nu sunt privilegii, dar o colaborare cu legenda fotbalului moldovenesc

Federația Moldovenească de Fotbal a comentat, pentru UNIMEDIA, necesitatea adoptării unui regulament, la ultimul congres, cu privire la președintele de onoare al FMF, prin care se stabilesc și un șir de facilități de care acesta ar urma să beneficieze, din contul federației. „Nu este vorba despre privilegii, ci mai degrabă despre o colaborare dintre FMF și legenda fotbalului moldovenesc”, se arată în poziția oficială a FMF.

Foto: UNIMEDIA

„Domnul Pavel Cebanu este, într-o mare măsură, imaginea fotbalului din Republica Moldova peste hotare. El este foarte bine văzut la FIFA și UEFA, unde deține funcția de prim-vicepreședinte al Comitetului Fotbal. Acesta este unul dintre cele mai importante Comitete de la UEFA, care ia decizii importante referitoare la dezvoltarea fotbalului la nivel de Asociații Naționale. Respectiv domnul Pavel Cebanu este o personalitate importantă nu doar pentru fotbalul moldovenesc, dar pentru tot fotbalul European.

Accentuăm faptul că aici nu este vorba despre privilegii, ci mai degrabă despre o colaborare dintre FMF și legenda fotbalului moldovenesc, care a fost și rămâne un simbol și o imagine a sportului nr.1 din Moldova”, se arată în poziția oficială a FMF oferită la solictarea UNIMEDIA.

La ultimul congres al federației, delegații au adoptat un Regulament, care oferă mai multe facilități președinților de onoare FMF, funcție deținută deocamdată doar de către Pavel Cebanu.

Potrivit regulamentului, președintele de Onoare al FMF este invitat la congresele organizației, dar și la ședințele Comitetului Executiv, la care va putea formula recomandări, chiar dacă nu are drept de vot. De asemenea, candidatura președintelui de Onoare poate fi înaintată la funcții de conducere și tehnice la FIFA și UEFA.

Mai mult decât atât, ajuns la pensie, Președintele Onoare FMF va beneficia „de o indemnizație viageră lunară”, care nu va putea fi mai mică decât salariul pe care îl avea acesta în momentul în care și-a încheiat activitatea la șefia FMF.

Totodată, FMF va trebui să-l asigure cu automobil de serviciu, cu telefonie mobilă gratuită, dar și cu un birou de lucru, amenajat și asigurat cu toate recuzitele necesare. Toate aceste facilități vor fi asigurate din mijloacele financiare ale FMF, stabilește documentul menționat.


Pub