(video) A ascuns zeci de mii de țigarete în podeaua și portbagajul mașinii. Intenționa să le vândă în UE

Angajații Serviciului Vamal, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, au prevenit scoaterea din țară a peste 55 000 de țigarete, pe care un moldovean le-a ascuns de la controlul vamal. Produselee rau tăinuite în locuri special amenajate în podeaua și portbagajul unui autoturism de marca „Citroen C5” cu numere de înmatriculare străine.

Cazul a fost înregistrat la postul vamal Leușeni, la ieșire din țară. În baza analizei de risc, funcționarii vamali au redirecționat spre scanare mijlocul de transport.

Analizând imaginile, oamenii legii au remarcat prezența unor obiecte suspecte în partea din spate a autoturismului.

Suspiciunile vameșilor au fost confirmate după ce aceștia au demontat locurile special amenajate, din care au extras 55 960 de țigarete „Marlboro”, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor preliminare, conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 22 de ani, intenționa să comercializeze bunurile pe piața neagră din UE.

Ca urmare, țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport - indisponibilizat.

Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.


Pub