Ar fi încasat 65 mii lei, acordându-și premii bănești. Directorul Spitalului Clinic din Bălți riscă să fie demis

Directorul Spitalului Clinic Municipal din Bălți a ajuns în vizorul ANI, după ce autoritatea a fost sesizată în februarie 2020, precum că acesta ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Astfel, în urma unui control, ANI a depistat că directorul spitalului a încasat peste 65 mii lei, de pe urma a 7 ordine de plată în care și-a acordat premii bănești între 6 și 12 mii lei.

Foto: UNIMEDIA

Fiindu-i solicitat punctul de vedere, directorul Spitalului a invocat că aceste operațiuni au fost efectuate cu acordul Fondatorului exprimat prin ordinele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale pentru anii 2018-2020. Însă, inspectorul de integritate a respins aceste argumente, deoarece probatoriul acumulat demonstrează existența unui conflict de interese.

În concluzie, directorul spitalului a admis consumarea conflictelor de interese prin faptul că nu a declarat și nu a soluționat situația de conflict de interese, semnând în privința sa acte administrative.

Dacă actul va rămâne definitiv în instanța de judecată, ANI va sesiza Ministerul Sănătăți Muncii și Protecției Sociale pentru demiterea acestuia din funcție, cu aplicarea interdicției de a mai ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția altor funcții electorale, pe o perioadă de 3 ani.


Pub