Igor Dodon: Eu spun ferm că vor fi anticipate în luna iunie. Fracțiunea PSRM nu trebuie să voteze Guvernul Gavriliță

Fostul șef de stat susține că în luna iunie vor fi alegeri parlamentare anticipate. Fracțiunea Partidului Socialiștilor nu trebuie să voteze pentru învestirea Guvernului Gavriliță, a declarat astăzi Igor Dodon, liderul PSRM, în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

„Eu spun ferm că vor fi anticipate în luna iunie. Poziția mea este că fracțiunea PSRM nu trebuie să voteze candidatul la funcția de prim-ministru. Și vă spun de ce. Atunci când votezi un Guvern, atunci când votezi un program, acesta trebuie să reprezinte platforma ta politică. Eu consider și voi recomanda colegilor să nu voteze. Să mergem consecvent la alegeri anticipate.

Această situație arată stupid pentru cei care au înaintat acest Guvern și nu vor să-l voteze. Pentru cetățeni e clar, l-ai înaintat și chemi oamenii să nu-l voteze, să-l boicoteze. Este foarte straniu acest lucru, acest joc de-a așii din mânecă. Ei au luat experiența lui Filat, a lui Ghimpu și Plahotniuc, dar noi spunem foarte clar, noi suntem consecvenți.

Noi considerăm că acest Parlament trebuie să plece în istorie. Noi considerăm că acest Parlament nu corespunde alegerilor din februarie 2019 și acest Parlament trebuie dizolvat. S-a pierdut o lună de zile și aici e vina președintelui. Dacă președintele țării iniția ceea ce a inițiat săptămâna trecută – înaintarea candidatului, dacă făcea acest lucru în decembrie, imediat după demisia Guvernului Chicu, atunci alegerile parlamentare anticipate erau în luna aprilie, începutul lui mai. Acum, cel mai probabil alegerile vor fi în luna iunie”, a declarat Igor Dodon.

Maia Sandu a anunțat că propune candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră a R. Moldova. Aceasta umează să creeze o echipă guvernamentală și un program de guvernare, cu care va veni în Parlament la începutul săptămânii viitoare.

Republica Moldova a intrat în impas politic, după ce premierul Ion Chicu a anunțat, pe 23 decembrie 2020, că demisionează, iar din 1 ianuarie nu va mai asigura nici interimatul funcției. O decizie a Curții Constituționale stabilește că șeful statului este obligat să propună un candidat la funcția de prim-ministru.


Pub