Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Specialiști și conducători ai…

DOC Specialiști și conducători ai unor instituții medicale îi îndeamnă pe socialiști să-și ceară scuze publice pentru acuzațiile aduse în legătură cu diplomele consilierei prezidențiale în domeniul Sănătății: „În caz contrar, îi vom acționa în judecată”

Mai mulți specialiști din domeniul Sănătății, printre care și conducători ai unor instituții medicale din R. Moldova, care sunt și deținători ai diplomelor de master, idendice cu cea a consilierei prezidențiale în domeniul Sănătății, Ala Nemerenco, au venit miercuri cu o opinie, în scris, în legătură cu acuzațiile aduse de deputații socialiști, în adresa lor, pe marginea acestui subiect.

Semnatarii, printre care profesorul universitar și director al Școlii de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan, dar și directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihail Ciocanu, califică acuzațiile socialiștilor, în legătură cu diplomele lor de master, dar și a consilierei prezidențiale drept „acuzații calomnioase”.

În context, semnatarii opiniei susțin că declarațiile făcute de către deputații socialiști Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia sunt „un atac direct asupra imaginei, onoarei și demnității lor” și le solicită acestora scuze publice.

Tot aici, semnatarii menționează că în cazul în care parlamentarii socialiști nu-și vor cere scuze, ei îți rezervă dreptul să-i acționeze în judecată.

Luînd în considerare cele expuse mai sus, solicităm deputaților vizați să-și ceară scuze public pentru un atac direct asupra imaginei, onoarei și demnității noastre, în calitate de persoane care ne-am dedicat efortul și activitatea profesională dezvoltării și fortificării sistemelor de sănătate din R. Moldova și de peste hotare în beneficiul oamenilor. În caz contrar, ne rezervăm dreptul să acționăm în instanță pentru apărarea onoarei și demnității noastre personale și profesionale”, se menționează în declarația semnatarilor.

Declarația integrală:

Semnatarii opiniei sunt și ei deținători ai diplomelor de master, obținute în același an și prin aceeași modalitate ca și consiliera prezidențială, Ala Nemerenco.

Marți, 2 februarie, socialiștii au cerut demisia consilierei prezidențiale în domeniul sănătății, Ala Nemerenco. Deputații Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au făcut un apel către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prin care au solicitat să anuleze ordinul prin care consiliera prezidențială a primit diploma de master.

Socialiștii au declarat că dețin informații precum că Ala Nemerenco, dar și alți șase cetățeni ai R. Moldova, au primit diplome de master la Universitatea de Stat de Medicină și Farmaceutică (USMF) fără examene de admitere, fără a participa la cursuri și fără a apăra o teză de master.

Anterior, Ala Nemerenco și-a publicat toate diplomele și titlurile, începând cu atestatul și medalia de la terminarea școlii și până la titlul de doctor în științe medicale.

*Poză simbol