14:58:18 24.04.2024
Stiri

Țîcu prezintă SOLUȚIA pentru câștigarea alegerilor parlamentare anticipate și preluarea GUVERNĂRII de către partidele de dreapta. „Trebuie să creăm blocul ACUM Plus. S-ar putea ca și PAS-ul să vină și să discute această chestiune”

Actualitate 03.02.2021 11:11 Vizualizări1766 Autor: Ziarul National
Țîcu prezintă SOLUȚIA pentru câștigarea alegerilor parlamentare anticipate și preluarea GUVERNĂRII de către partidele de dreapta. „Trebuie să creăm blocul ACUM Plus. S-ar putea ca și PAS-ul să vină și să discute această chestiune” Facebook


Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, consideră că partidele de dreapta trebuie să facă front comun la alegerile parlamentare anticipate, pentru că există șanse mari ca Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și „Partidul Nostru” al lui Renato Usatîi să coalizeze și să preia guvernarea pentru următorii ani. Pentru a nu admite acest lucru, ar trebui de creat blocul electoral ACUM Plus, format din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Platforma „Demnitate și Adevăr” și PUN.

„Eu le propun celor din PAS și Platforma „DA” crearea blocului ACUM Plus. Cele două formațiuni, plus PUN, au acumulat cel mai mare scor electoral pe dreapta. Aceste formațiuni au și constituit blocul ACUM, de la care a pornit, de fapt, schimbarea pe care o avem. Lucrul acesta va fi un semnal pentru societate. Trebuie să arătăm că avem intenții serioase de a participa la aceste alegeri ca un pol proeuropean și proromânesc consolidat. Trebuie să arătăm că suntem pregătiți nu doar să câștigăm alegerile, dar și să preluăm guvernarea. Urmează să avem un acord bine pus la punct și să fie clar din start că vor fi formate trei fracțiuni parlamentare, care vor avea o poziție comună în procesul de dezoligarhizare a R. Moldova. Noi trebuie să ducem până la capăt agenda electorală din 2019”, a declarat ieri-seara Octavian Țîcu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”.

Chiar dacă PAS a anunțat că va merge separat în alegeri, Țîcu e convins că fosta formațiune condusă de Maia Sandu mai are timp să se răzgândească. De unii singuri, crede Țîcu, cei de la PAS și Maia Sandu nu vor face față „războiului de gherilă” în care vor fi atrași de PSRM și Igor Dodon.

„PAS mai are timp să se răzgândească. Lor li se pare acum că sunt pe val, dar asta este o iluzie. Votul din 15 noiembrie nu a fost un vot dat Maiei Sandu și PAS-ului. E o chestiune pe care o înțeleg toți. Dacă Igor Dodon atrage PAS și pe Maia Sandu într-un război de gherilă, atunci popularitatea formațiunii și a șefului statului vor scădea. Și nu este un lucru îmbucurător nici pentru noi și nici pentru alții, deoarece asta înseamnă că va scădea aderența față de votul proeuropean și românesc.

Până în acest moment suntem un tot întreg și ne abținem de la critici la adresa Maiei Sandu și PAS-ului. Dar lucrul acesta nu va dura la infinit, pentru că noi trebuie să avem atitudine. Vom fi foarte critici privind unele cedări în chestiuni ce țin de problema identitară și problema sistemului de securitate și apărare. Să vedem cum vor evolua lucrurile. S-ar putea ca și PAS-ul să vină și să discute această chestiune cu noi”, a conchis Țîcu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md