08:59:45 20.04.2024
Stiri

TĂCERE suspectă la Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal: Țigări, vânătoare ilegală sau trafic ilicit de bunuri, dar NU și contrabandă de VALUTĂ cu implicarea unui diplomat rus

Actualitate 03.02.2021 11:42 Vizualizări2022 Autor: Ziarul National
TĂCERE suspectă la Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal: Țigări, vânătoare ilegală sau trafic ilicit de bunuri, dar NU și contrabandă de VALUTĂ cu implicarea unui diplomat rus


Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal al R. Moldova au preferat să informeze, în ultimele zile, cetățenii R. Moldova despre un caz de contrabandă cu câteva sute de pachete de țigări, despre o vânătoare ilegală în cadrul căreia a fost împușcat un fazan la frontieră, despre trafic ilicit de bunuri sau despre veniturile încasate la bugetul de stat, însă nu și despre cazul de contrabandă cu valută în care a fost implicat un diplomat rus.

Cazul trecut sub tăcere de către cele două instituții a fost făcut public de către presă și abia atunci Serviciul Vamal s-a văzut nevoit să recunoască incidentul prin intermediul unui comunicat sec de presă, făcut public luni, 2 februarie, la amiază, deși diplomatul rus a fost reținut cu 62 de mii de dolari pe Aeroportul Internațional Chișinău pe 31 ianuarie curent.



Comunicatul Serviciului Vamal se „teme” să anunțe până și misiunea diplomatică în cadrul căreia activa cel care intenționa să scoată ilegal din R. Moldova cele 62 de mii de dolari.

„În data de 31 ianuarie 2021, în cadrul controlului de securitate al bagajelor de mână pe Aeroportul Internațional Chișinău, Serviciul Vamal a fost informat de către Poliția de Frontieră despre existența unor motive serioase să se creadă că bagajul personal al unui diplomat acreditat la Chișinău conține obiecte al căror export este interzis de legislația Republicii Moldova.

Ca urmare a controlui efectuat de către vameși cu acordul și în prezența diplomatului vizat, în bagajul acestuia au fost depistate mijloace bănești în valută străină, care nu au fost declarate și a căror valoare depășește suma maximă admisă de legislația Republicii Moldova pentru export în numerar.

În continuare cazul este cercetat de Serviciul Vamal, care întreprinde măsurile de rigoare pentru a stabili toate circumstanțele, după care va lua decizia corespunzătoare”, se arată în comunicatul de presă al instituției.




Menționăm că Ambasada Rusiei la Chișinău nu a comentat până în prezent situația în care s-a pomenit reprezentantul său.

Deschide.md a dezvăluit că diplomatul rus din cadrul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău care a încercat, împreună cu soția sa, să scoată ilegal 62 de mii de dolari din R. Moldova se numește Kirill Abramov, iar soția sa Alexandra Ambramova. Abramov este absolvent al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse (MGIMO).

Tânărul diplomat deținea funcția de atașat în cadrul misiunii diplomatice ruse la Chișinău, iar în R. Moldova s-a remarcat ca un diplomat foarte activ, promotor al culturii ruse și a ideii „ruskii mir” (lumea rusă). El participa cu discursuri patriotice ruse la numeroase mese rotunde și ceremonii organizate de către Centrul rus de cultură și știință de la Chișinău și avea legături strânse cu Fondul „Ruskii Mir” în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md