22:09:43 28.03.2024
Stiri

VIDEO // SIMULARE: Motorul unui avion cu 122 de pasageri la bord a CEDAT la 15 minute după ce a decolat de la Chișinău spre Istanbul

Actualitate 03.02.2021 13:29 Vizualizări1439 Autor: Ziarul National
VIDEO // SIMULARE: Motorul unui avion cu 122 de pasageri la bord a CEDAT la 15 minute după ce a decolat de la Chișinău spre Istanbul


Situație de urgență la Aeroportul Internațional Chișinău.

Aeronava cursei B738 cu 122 de pasageri la bord a decolat astăzi de pe Aeroportul Internațional Chișinău spre orașul Istanbul din Turcia, însă după 15 minute de zbor echipajul a anunțat despre producerea unei situații excepționale. Mai exact, unul dintre motoarele aeronavei a cedat, iar echipajul avionului a luat decizia să aterizeze de urgență pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău.

La fața locului au fost îndreptate imediat echipajele de salvatori și pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), însă până la sosirea acestora, procesul de intervenție a fost coordonat de către două echipe de salvatori și pompieri, angajați ai Aeroportului Internațional Chișinău, cu implicarea echipajului de medici și altor servicii de acolo.


Incidentul a fost doar un scenariu al unui exercițiu operațional-tactic, care a fost desfășurat astăzi pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău, în comun cu reprezentanții Serviciului securitatea zborurilor și calității al SRL „AVIA INVEST”.

După aterizarea improvizată a aeronavei, toate forțele implicate au simulat evacuarea sinistraților, acțiuni de răcire și de securizare a zonei.

Totodată, angajații IGSU au fost familiarizați cu teritoriul aeroportului pentru a ridica nivelul de cunoaștere a obiectivului strategic în caz de intervenții reale.

Menționăm că astfel de exerciții sunt desfășurate sistematic pentru verificarea gradului de pregătire, reacționare în situații excepționale tehnogene și testarea modului de coordonare a acțiunilor de intervenție între forțele IGSU și echipele de salvatori și pompieri din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md