02:04:51 29.03.2024
Stiri

FOTO // În următorii doi ani în Chișinău va apărea un parc cu arbori ce vor purta nume și un Observatoriu pentru a vedea Chișinăul noaptea

Actualitate 03.02.2021 16:26 Vizualizări1725 Autor: Ziarul National
FOTO // În următorii doi ani în Chișinău va apărea un parc cu arbori ce vor purta nume și un Observatoriu pentru a vedea Chișinăul noaptea


Compania „Urbanconstruct”SRL, care urmează să construiască complexul locativ și comercial din preajma Circului, va crea în preajmă și un parc unic pentru Republica Moldova, transmite www.shok.md.

Directorul general al companiei, Tudor Talpă, spune că în acest parc doritorii vor putea planta arbori care să le poartă numele de familie.

„Acum aici totul este paragină. E un loc în inima Chișinăului de care au uitat toți, unde se plimbă doar oamenii fără adăpost sau câinii. Noi ne dorim să creăm un loc deosebit, un loc undeoamenii capitalei să se poată odihni frumos”, spune Tudor Talpă.

Acesta a afirmat că cimitirul din preajmă, despre care se tot vorbește, nu există. „Mormintele au fost deshumate în anul 1970 și osemintele reînmormântate la cimitirul Doina”, spune Tudor Talpă.

Construcția celor patru blocuri locative și a unui business-centru va dura doi ani. În total e vorbade 55 000 metripătrați. Locuri de parcare vor fi asigurate 1:1, iar pentru a evita aglomerație aici va funcționa magazin, școală, grădiniță, sală de sport.Observatoriul va fi amplasat la ultimul etaj al centrului de afaceri.

„Urbanconstruct”SRLa fost fondată în anul 2004,iar timp de 17 ani a dat în exploatareapesteo mie de apartamente înaintea termenului stabilit, dar și350 de stații PECO, atât în țară, cât și peste hotare. Compania are un număr stabil de angajați de circa 600 și anual achită la bugetul țării aproape 20 milioane de lei, notează sursa citată.








Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md