21:37:26 19.04.2024
Stiri

România va oferi noi AJUTOARE R. Moldova. Înţelegerile la care au ajuns Maia Sandu şi premierul României, Florin Cîţu

Actualitate 03.02.2021 18:32 Vizualizări2977 Autor: Ziarul National
România va oferi noi AJUTOARE R. Moldova. Înţelegerile la care au ajuns Maia Sandu şi premierul României, Florin Cîţu


Preşedintele Maia Sandu a avut astăzi la Bucureşti, unde a făcut o oprire în drumul său spre Franța, o întrevedere cu premierul României, Florin Cîţu.

„Astăzi, aflându-mă câteva ore la București în drum spre Paris, am avut o scurtă întrevedere cu prim-ministrul României, Florin Cîțu. I-am mulțumit domnului Cîțu pentru deschiderea și bunăvoința cu care Guvernul României sprijină R. Moldova, mai ales în aceste vremuri grele pentru toți.

Subiectul principal al discuției a fost, bineînțeles, modul în care România ne poate ajuta să avem acces mai rapid la vaccinul anti-Covid-19. Premierul Cîțu ne-a asigurat că sunt analizate toate pârghiile posibile în acest sens, stoparea pandemiei fiind un subiect de securitate nu doar națională, ci și europeană. Prim-ministrul Florin Cîțu m-a informat, totodată, că într-un timp foarte scurt Guvernul României va transmite R. Moldova și alte ajutoare", a declarat Maia Sandu după întrevederea cu oficialul român.

De asemenea, cei doi oficial au vorbit despre inițiativele abordate în cadrul vizitei președintelui României, Klaus Iohannis, la Chișinău, astfel încât să fie intensificată colaborarea la nivel guvernamental.

„Printre proiectele prioritare pentru cooperarea bilaterală am enumerat conexiunea energetică cu România, funcționalitatea gazoductului Iași-Chișinău, precum și construcția podului de la Ungheni. Domnul Florin Cîțu m-a asigurat că România va depune toate eforturile pentru a sprijini în continuare R. Moldova atât în relațiile bilaterale, cât și la nivelul Uniunii Europene, promovând agenda europeană a republicii noastre și interesele cetățenilor", a conchis şeful statului.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md