Constantin Borosan, lector universitar la UTM, a primit premiul „Laureat în domeniul activității didactice începătoare”

23456
Foto: facebook.com/constantin.borosan

Constantin BOROSAN, lector universitar în Departamentul Energetică, Facultatea Energetică și Inginerie Electrică din cadrul UTM, se declară deosebit de onorat de Premiul „Laureat în domeniul activității didactice începătoare”, decernat de Senatul Universității Tehnice a Moldovei.

– Această distincție mi-a fost acordată pentru inițiativa de a introduce un nou format de învățare în cadrul disciplinei de studii „Politici energetice și piața energiei”, predată studenților din anul de absolvire la Facultatea Energetică și Inginerie Electrică, susține profesorul-laureat Constantin BOROSAN, subliniind că acest premiu îl motivează să transforme în continuare provocările generate de pandemie în noi oportunități pentru studenți.

D-sa a invitat să participe la orele ținute în format online profesioniști notorii din domeniul politicilor energetice și climatice, pieței energiei, invitație acceptată inclusiv de către lectorii-colegi din cadrul FEIE, care activează în organizații publice de profil și/sau sunt implicați în proiecte de asistență tehnică implementate cu suportul Uniunii Europene. Un viu interes au trezit în special subiectele stringente din domeniu, prevăzute de altfel și în curricula disciplinei, cum ar fi „Piața liberalizată a energiei: Pachetul energetic III”, „Politici în domeniul eficienței energetice”, „Politici de promovare a surselor de energie regenerabilă”, „Politici de mediu și decarbonizarea economiei naționale”, „Liberalizarea pieței energiei electrice în Republica Moldova”, în cadrul cărora s-a legat un valoros dialog între specialiștii cu experiență în domeniu și tinerele generații de ingineri.

Dat fiind că efortul său este direcționat exclusiv pentru a crește capacitățile viitorilor specialiști în energetică, consideră că opinia studenților reflectă cel mai obiectiv străduințele depuse în acest context. Astfel, pe parcursul semestrului și la finalizarea cursului, a inițiat o serie de sondaje în rândul studenților, iar rezultatele acestora merită toată admirația.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente