(update) Ceaţă în toată Moldova! Când vizibilitatea pe drumuri va fi din nou bună

(update 20:00) SHS a prelungit Codul Galben de ceaţă.


(09:45) Ceaţă pe tot teritoriul țării în aceste ore ale dimineții. Meteorologii de la Chişinău au emis o alertă Cod Galben de ceaţă, valabilă pe întreg teritoriul Republicii Moldova!

Potrivit informaţiilor, pe parcursul întregii zile se va menține ceaţă care va face ca vizibilitatea să fie de 200 m şi mai puţin. În funcţie de evoluţia fenomenelor, SHS va actualiza acest mesaj prin avertizări meteorologice ulterioare.

Iată o hartă furnizată de Serviciul Hidrometeorologic de Stat în care putem vedea zonele în care fenomenul meteo persistă şi la această oră.

În aceste condiţii, INSP vine cu unele recomandări care vor ajuta şoferii să se deplaseze mai uşor:

  • adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum;
  • folosiţi corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;
  • păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
  • cuplați centurile de siguranţă;
  • depăşirea este manevra cea mai periculoasă pe timp de ceaţă, motiv pentru care mersul în coloană este cel mai indicat.

Pietonii sunt sfătuiţi să se deplaseze pe trotuar şi să se asigure cu mare atenție atunci când intenţionează să traverseze strada.

Riscurile care pot surveni pe timp de ceaţă şi recomandările propuse de meteorologi:

Vezi şi:

https://autoblog.md/atentie-ceata-cunosti-care-este-distanta-optima-de-franare-in-dependenta-de-starea-carosabilului/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/