Surse: KIA ar urma să se ocupe de prima maşină Apple şi un contract ar putea fi semnat peste câteva zile

Noi detalii au apărut în mass media despre parteneriatul dintre Hyundai-KIA și gigantul tehnologic american Apple. Potrivit Reuters, agenția de știri DongA.com, citând sursele sale de informaţii, scrie că partenerul companiei care a conceput iPhone-ul va fi KIA.

Apple va investi 3.6 miliarde de dolari în proiect. Fondurile vor fi direcționate către dezvoltarea și organizarea producției de vehicule electrice la platformele KIA din statul american Georgia. Un acord ar putea fi semnat în ziua de 17 februarie.

Pe fundalul acestor zvonuri, acţiunile KIA Corporation în dimineața zilei de 3 februarie au crescut cu 14.5%, ajungând la un maxim din 1997. Începând cu ora 13:00 s-a înregistrat o ușoară ajustare, dar valoarea acțiunilor sale oricum rămâne cu 12% mai mare decât nivelul din ziua precedentă.

Potrivit DongA.com, începând din 2024, fabrica KIA va produce 100.000 de vehicule electrice marca Apple, cu perspectiva extinderii la 400.000 de unităţi pe an. 

Ambele părți au refuzat să comenteze şi aceste noi informaţii apărute în presă. Amintim că primele detalii în acest sens, că Hyundai și Apple pregătesc un proiect comun major, au apărut la începutul lunii ianuarie. Hyundai a confirmat mai întâi aceste informații, dar apoi a eliminat toate referinţele la Apple din mesajul oficial. Presa coreeană a susținut atunci că subiectul negocierilor este producția de vehicule electrice marca Apple la fabricile Hyundai Motor.

Tot Reuters a scris la sfârșitul lunii ianuarie că Hyundai Motor “a decis provizoriu” că anume KIA va deveni principalul partener al Apple, întrucât are o fabrică de producție subutilizată pe teritoriul Statelor Unite. În plus, KIA este poziționat ca un brand mai la modă decât Hyundai, astfel încât cooperarea cu Apple va fi benefică în ceea ce privește reputația sa comercială.

De cealaltă parte, într-un alt material al agenţiei, s-a notat că un proiect comun cu Apple pentru a crea o mașină electrică pentru gigantul IT ar putea costa unele dintre locurile de muncă ale managerilor de top ai Hyundai. Un număr de directori consideră această fuziune o lovitură pentru imaginea producătorului auto.

În interiorul Hyundai mai multă lume se teme că interacțiunea cu Apple va duce la faptul că firma va fi privită ca un fel de apendice tehnologic al gigantului IT, și nu ca o companie independentă cu autoritate și o reputație bine stabilită. Mai presus de toate, sursele agenției în managementul companiei se tem ca primul produs Apple, dar şi parteneriatul în sine, să nu lovească imaginea mărcii premium Genesis.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/