fbpx

foto | A fost dat în exploatare podul peste Răut din apropierea localității Ștefănești din raionul Florești

Podul peste râul Răut, amplasat în preajma localității Ștefănești, raionul Florești, a fost dat miercuri în exploatare. Potrivit responsabililor de proiect, lucrările de construcție au demarat în anul 2019, iar conform contractului de antrepriză – finalizate la finele anului 2020.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Podul peste râul Răut are patru deschideri și o lungime totală de 57 de metri. Lățimea podului este de 12,6 metri, iar lățimea părții carosabile – de 7,8 metri.

Lucrările au fost executate de compania „Irinda Prim”, proiectul a fost finanțat din fondul rutier, iar suma investițiilor a constituit 16 milioane de lei.

„Participanții la trafic nu vor mai ocoli această regiune, reparația podului facilitând accesul între mai multe artere locale, inclusiv către școli, grădinițe, spitale, centre comerciale și alte instituții de menire socială. Lucrările de reparație a podului au fost executate calitativ și în termenii contractual stabiliți de către o companie locală”, a spus directorul general al Agenției de Stat a Drumurilor, Veaceslav Potop.

„Reconstrucția podului peste râul Răut va asigura accesul direct a celor peste 6200 locuitori ai satelor Ștefănești, Ciutulești și Cașunca la rețeaua de drumuri republicane, contribuind la asigurarea siguranței circulației rutiere și la îmbunătățirea condițiilor de circulație”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu.

Rețeaua de drumuri publice din Republica Moldova include 10.635 de km, dintre care 5.857 km de drumuri naționale, 3.708 locale de importanță raională și circa 30.000 de drumuri comunale și străzi.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button