/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Schimbare radicală în Paris: Turnul Eiffel va fi vopsit într-o nouă culoare după mai bine de 50 de ani

missing
03 februarie 2021, ora 19:10

Turnul Eiffel s-a angajat în cea mai extinsă renovare a istoriei sale de 130 de ani pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024. Mai exact, simbolul Parisului va fi vopsit într-o altă nuanță.

Nu numai că cele 19 straturi de vopsea anterioare vor fi îndepărtate, iar pictograma Parisului va pierde şi celebra nuanţă maro pe care a purtat-o ​​din 1968.

Lucrarea de renovare a turnului de 324 de metri, cu cele 18.000 de piese metalice unite de 2,5 milioane de nituri, este monumentală, ajungând la aproximativ 50 de milioane de euro, relatează France 24.

Acesta va fi înlocuită cu o compoziţie galben-maro pe care Gustave Eiffel şi-a dorit-o pentru monumentul său.

„Va da Turnului Eiffel un pic mai multă culoare aurie decât cea pe care suntem obişnuiţi să o vedem, la timp pentru Jocurile Olimpice”, a declarat Patrick Branco Ruivo, CEO-ul companiei care operează turnul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram