image
Sursa foto: Kevin Dietsch/CNP/AdMedia

Zeci de demisii în Partidul Republican din cauza lui Trump: „L-aş numi un cult al lui Trump”

Zeci de oficiali din administrația fostului președinte american George W. Bush, inclusiv cei de la cele mai înalte niveluri, demisionează din Partidul Republican din SUA, din cauza membrilor formațiunii care refuză să se delimiteze de fostul președinte Donald Trump. Demisionarii spun că nu mai recunosc partidul, pe care îl numesc acum „cult al lui Trump”, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Foștii oficiali sperau ca după înfrângerea lui Trump la alegerile prezindențiale, urmată de acuzațiile de fraudă electorală și violențele de la Capitoliul din Washington, liderii republicani să se îndepărteze de fostul președinte și de practicile sale.

Însă, cum foarte mulți parlamentari republicani au rămas de partea lui Trump, demisionarii spun că nu mai recunosc partidul în care au activat ani la rând.

Partidul Republican, „un cult al lui Trump”

„Partidul Republican pe care îl ştiam nu mai există. L-aş numi un <<cult al lui Trump>>”, a declarat Jimmy Gurule, fost subsecretar pentru problemele terorismului şi informaţiilor financiare al Trezoreriei SUA în timpul preşedinţiei Bush.

Până acum, circa 60-70 de foști membri ai administrației Bush au decis să plece din partid iar „numărul crește pe zi ce trece”, a susținut Kristopher Purcell, un alt fost oficial.

Totodată, Rosario Marin, fost șef al Trezoreriei, afirmă că din ce în ce mai mulți oficiali vor părăsi partidul, dacă va rămâne în continuare „partidul lui Trump”.

„Dacă Senatul nu îl condamnă şi nu scapă de cancerul Trump, mulţi dintre noi nu vor mai vota pentru lideri republicani”, a declarat el.

Senatul urmează să îl judece pe Trump pentru instigare la protestul soldat cu victime din 6 ianuarie, conform actului de acuzare formulat de Camera Reprezentanţilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: