image
Sursa foto: GettyImages

Un copil de trei ani, în stare gravă la spital, după ce a căzut de la etajul unui bloc de la Botanica

La un pas de tragedie. Un băiețel de trei ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc de locuit de la Botanica. Mama copilului spune că l-a lăsat pentru câteva clipe fără supraveghere.

Totul a avut loc în seara zilei de ieri pe strada Independenței din sectorul Botanica al capitalei, poliția fiind alertată la ora 18:55.

Potrivit ofițerului de presă al Poliției capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului s-a stabilit că minorul de trei ani a fost lăsat fără supraveghere pentru câteva clipe, timp în care acesta a urcat pe scaunul de lângă geam, de unde a lunecat și a căzut.

Copilul a fost preluat ulterior de o ambulanță și transportat la spital cu mai multe traumatisme. Starea lui de sănătate este gravă, dar stabilă

Acum urmează să se stabilească cu exactitate toate circumstanțele în care s-a produs incidentul, ca să ne putem expune referitor la atragerea la răspunedere contravențională a mamei”, a declarat Svetlana Scripnic.

Potrivit poliției, în ultima perioadă au fost înregistrate mai multe incidente tragice de cădere a copiilor de la înălțime. Geamurile fiind deschise, micuții sunt tentați să urce și să privească afară. O capcană sunt plasele de la ferestre, care nu sunt sigure, iar copiii se sprijină de ele și se produc tragedii.

În acest context forțele de ordine vin cu recomandări pentru părinți, pentru a preveni astefel de incidente:

– supravegheați copiii în permanență, în special dacă locuiți la bloc

– dacă nu sunteți lângă copil, chiar și pentru câteva clipe, închideți toate geamurile

– explicați minorilor acest pericol, de la cea mai mică vârstă, chiar dacă credeți că nu vă înțeleg încă

– fiți atenți la plasele pentru insect.- copiii se bazează pe ele și cad.

– mutați mobilierul de lângă geamuri, pentru a exclude accesul la pervaz.

– blocați ferestrele cu utilaje speciale, instalați zăbrele, blocați mânerele.

Noutăţile partenerilor

comentarii: