image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO // Doi moldoveni depistați la vânătoare în rezervația „Unguri-Holoșnița"; Prinși cu fazanul, se jurau că vânează câini

O patrulă a Sectorului de Poliţie de Frontieră Cosăuţi a reţinut doi bărbaţi care au descins la vânătoare în zona interzisă de frontieră. Mai mult ca atât, aceștia nu dețineau nici autorizația pentru arma de vânătoare. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de 1 februrie, atunci când poliţiştii de frontieră au efectuat razii pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților în zona de frontieră.

Intrușii au fost observați la o distanță de 850 de metri de la linia de frontieră. În timp ce se apropiau, polițiștii au auzit și împușcături. Bărbații au fost reținuți la scurt timp. Aceștia au reușit să vâneze doar un fazan.

Poliția le-a solicitat actele autorizării dreptului la vânat, de port-armă, dar și cel de aflare în zona de frontieră. Bărbații, cu vârsta de 42 de ani și, respectiv, de 36 de ani, legitimați ca cetățeni moldoveni cu domiciliu în raionul Soroca, nu au putut prezenta niciun act.

Unul dintre cei doi vânători deținea o armă de model Toz-63, fără documentele de rigoare, dar și agățate la brâu 13 cartușe de vânătoare 16×70mm.

La audieri, persoanele au încercat să ducă în eroare polițiștii de frontieră. Au declarat că intenționau să împuște niște câini care au speriat oile din turma unuia dintre ei.

Potrivit unui comunicat emis de Poliția de Frontieră, cazul va fi cercetat în comun cu Inspecția pentru Protecția Mediului și Inspectoratul de Poliție Soroca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: